Button: Össze kell szednem magam

2013.11.18. 00:50 Módosítva: 2015.05.10. 01:21

"Nem csak arról van szó, ezen az egész hétvégén nem álltam össze. Össze kell szednem magam" - válaszolta austini 10. helye után Jenson Button a BBC-nek arra a kérdésre, hogy a gyenge McLaren miatt volt-e pocsék nagydíja.

Pénteken piros zászlónál előzött, amiért 3 helyes rajtbüntetést kapott, szombaton hat hellyel csapattársa, Sergio Perez mögé kvalifikált, 13.-nak - abból lett a 16., illetve 15. poszt -, vasárnap az első kanyarokban koccant. Vagyis hibát hibára halmozott. (A kocsiról le is tört egy nagyobb szárnydarab, ezek után már nem rossz teljesítmény, hogy végül beért egy pontért.)

Buttonon egyébként már szombaton érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, amikor olyan interjút adott, ráadásul egy riporternőnek, ami miatt az ő karakterét ismerve utólag bocsánatot kér.

John Button, Jenson apja, és a pilóta barátnője, Jessica Michibata egy korábbi futamon
John Button, Jenson apja, és a pilóta barátnője, Jessica Michibata egy korábbi futamon

Valójában már hetek óta kínlódik, a McLaren tényleg rossz, de az utóbbi 5 futamból négyen Perez előrébb kvalifikált nála, és a legutóbbi kettőn előtte is végzett.

A 33 éves exvilágbajnok nem részletezte, mi a problémája, ám nem zárható ki az sem, hogy magánéleti gondjai vannak. Barátnőjével, Jessica Michibatával, úgy tűnik, jól megvannak, nem úgy néz ki, hogy vele lenne a baj, mint volt csapattársának, Lewis Hamiltonnak, aki évek óta se vele, se nélküle kapcsolatban van az énekesnő Nicole Scherzingerrel, és ez a munkájára is kihat.