Sutil: Biztonsági zóna kell Maldonado köré

2013.11.18. 10:14 Módosítva: 2013.11.18. 10:14

Adrian Sutilnak nem tartott sokáig az Amerikai Nagydíj, már az első körben kiesett, bár valamivel tovább jutott, mint Kimi Raikkönen Adu-dzabiban. A német az austini pálya hosszú, több mint 1 kilométeres egyenesében ment, amikor Pastor Maldonado a Williamsszel eltalálta a bal hátsó kerekét. Sutil egyből elvesztette az uralmát a Force India fölött és közel 300-as tempóval csapódott a szalagkorlátba, de megúszta komolyabb sérülés nélkül.

Formel 1 Gp Austin 2013 A. Sutil crash

„Ez egy hatalmas egyenes, csomó hely van jobbra és balra is, de valami okból ütést kaptam a bal hátsó kerekemre a szakasz közepén és elvesztettem az irányítást az autó fölött. Sosem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet, de mégis megtörtént. Semmi ok nem volt arra, hogy ilyen közel jöjjön, csak mentem egyenesen, semmit nem csináltam. Mintha külön biztonsági zónát kellene tartani körülötte, nem is egy-, hanem kétautónyi távolságot."

Más is lehetett volna a vége, 300 km/h-s tempó környékén voltunk, mögöttem még másik öt vagy hat autó. Élve akarunk kiszállni ezekből a kocsikból, nem ártana néha gondolkodni is.

Ha közel kerül hozzá az ember, akkor 50 méterrel később fékez, mint bárki más, túl megy minden határon. Néhány versenyző ellen nagyon veszélyes menni, nem csoda, hogy annyi pilótának volt már vele incidense. Nem ártana, ha visszavenne kicsit néha, mert néha úgy megy, hogy az már veszélyes.

Maldonado a futam után azzal védekezett, hogy vélhetően nem látta őt Sutil, vagy azt hihette, hogy már teljesen lehagyta őt.

Velem is történt már ilyen korábban párszor, semmi komoly nem volt

- intézte el ennyivel a Williams pilótája.

Maldonadónak nem ez volt az első összetűzése a Force Indiával, Spában egy kanyon belül sikerült mindkét kocsit eltalálnia, Sutil akkor megúszta, de Di Resta egyből kiesett.