Szörnyeteggel tesztel a Ferrari

2013.12.03. 08:25

Érdekes videó kering a neten: valószínűleg a fioranói Ferrari-pályán egy meghatározhatatlan típusú autó, minden bizonnyal Ferrari köröz, aminek olyan a hangja, mint egy turbós autónak, viszont nemigen hasonlít egyetlen Ferrari-modellre sem. Vagyis a csúcsmodell Ferrari LaFerrarira emlékeztet félig, de a hátulja át van építve, a tetején légbeömlő látható. Olyan az autó, mint egy Le Mans-i prototípus-sportkocsi.

A neten fellelhető reakciókból ítélve elképzelhető, hogy a Ferrari új, V6-os, Forma-1-es turbómotorja van benne, amit így próbálhatnak felkészíteni a következő F1-szezonra. A Mercedes és a Renault turbója próbapadon már lassan egy éve muzsikál, állítólag a Ferrarié is, de arról még semmi hivatalosat nem hallottunk vagy láttunk, az olaszok titkolóznak. Pedig sok idejük nincs, január végén kezdődik a tesztszezon az új F1-esekkel.

Ferrari camuffata a Fiorano F1 2014 v6 Turbo Test ?!?!?!

Jelenleg egyetlen utcai Ferrariban sincs turbómotor, így az autó feltűnése furcsa, mint ahogy az is, hogy a felvételeket a pálya biztonsági kamerája készítette. Mindenesetre a motor hangja csapnivaló, kicsit olyan, mintha szét akarna esni. Bernie Ecclestone már tavaly, sőt, már azelőtt is pedzegette ezt, hogy aggódik az F1 hangjáért, ami a szívómotorokkal eddig szép volt, és igen vonzóvá tette a Forma-1-et..