Képregény lett Schumacher balesetéből

2013.12.31. 22:47

Vasárnap óta a világsajtó legfontosabb híre Michael Schumacher síbalesete. A hétszeres F1-világbajnok a franciaországi Méribelnél síelt, két kijelölt sípálya között siklott le vasárnap délelőtt, amikor bukott, és a feje egy sziklának csapódott.

Állapota javul, éjszaka újabb műtéten esett át, egy hematómát távolítottak el az agyából. A hétfőinél „jobban kontroll alatt tartjuk a helyzetet, azt azonban nem mondhatjuk, hogy túl van a veszélyen" - közölte a grenoble-i kórház keddi sajtótájékoztatóján Jean-Francois Payen anaesthesiológus. „Időt nyertünk, de fenn kell tartanunk a folyamatos felügyeletet".

A Bild képgalériát, térképet közölt a baleset helyszínéről, ezek itt láthatók.

Előkerült egy videó is, egy francia hírcsatorna, a BFM TV megszerzett egy mobiltelefonnal készített filmet, amin Schumacherrel elindul a mentőhelikopter a kórházba. A felvételt egy Jerome Delmau nevű férfi készítette, aki pár perccel a baleset után ért a helyszínre.

A legfurcsább illusztráció viszont biztosan a Corriere della Seráé, az olasz újság úgy rekonstruálta az eseményeket, hogy egy képregényt jelentetett meg a balesetről, ami itt végiglapozható.

A La Gazzetta dello Sport megelégedett egy infografikával, ezzel: