Porszívóorrot kapott az új F1-es Ferrari

2014.01.25. 14:45

A Ferrari szombaton kora délután videóban és képekkel, online mutatta be 2014-es Forma-1-es autóját, az F14 T-t.

Természetesen a kocsi eleje volt a kérdés, egy pénteki sajtótanulmány szerint ilyen lett volna, de valójában ettől nagyon messze van a megvalósult változat: mintha egy morzsaporszívót szereltek volna a gép elejére, olyan az alakja. Az eddig látott McLaren, Williams, Force India és Lotus orrkúpjától is eltér a kinézete.

Összességében az autó stramm, erőt sugároz, külsőre korszakos újítás nem fedezhető fel rajta. Színe a szokásos, kivétel, hogy több benne a fekete betét, és a motorfedél mintegy egyharmada is ilyen színű - valószínűleg nem is véletlenül, hogy a kasztni kialakítását kevésbé lássák a riválisok.

Az új szabályok értelmében a kipufogó talán a legnyilvánvalóbb változás - az orr után -, már nem a kasztni oldalán, hanem hátul van kivezetve, egy nagy csőben.

A szponzorok maradtak, mint ahogy maradt Fernando Alonso is, érkezett viszont Kimi Raikkönen. A gép kedden, a jerezi teszt első napján fut először, de már biztosan nem ez lesz az első autó, ami pályára gurul idén: pénteken, Silverstone-ban a Mercedes, a Force India és a Toro Rosso kipróbálta ide autóját egy engedélyezett filmforgatáson. Ilyenre minden istállónak van lehetősége.

A Toro Rossót hivatalosan hétfőn, a másik kettőt kedden leplezik le. Egyik sem lesz nagy bemutató, a Mercedest és a Force Indiát csak kitolják a garázsból. Vasárnap előtte még jön a Sauber, illetve kedden, a többiekkel együtt a Caterham és a Williams is.