Elfüstölt az első turbó, Vettel csomagolt, Button és Raikkönen élen a jerezi teszten

2014.01.29. 09:05

A nap igazi győztese viszont a mercedeses Nico Rosberg a maga 97 megtett körével, még akkor is, ha egy Mercié a motoráldozat. A vesztese a Renault-motor, ami két autóval sem jutott 20 körig sem. Folytatás csütörtökön, a 3. nappal.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Péntekre tervezték, de az élet felülírta: már kedd délután esett, reggelre is állt a víz a pályán, most pedig már locsolták is. A Pirelli miatt egy napot vízes pályán kötelesek tesztelni a csapatok, ez lesz az. Számíthatunk pilótacserékre, a mai tapasztalatok egyelőre sokkal lényegtelenebbek az istállóknak, mint a száraz adatok. A lényeg persze, hogy menjen a kocsi.

  • Hétfőn a legtöbb kört és a leggyorsabb időt is ők teljesítették. Volt  baleset és sok technikai hiba. A nyitónap összefoglalója és végeredménye itt tekinthető meg.

  • A Jerezben lévő 9 csapatból kedden egy nem tudta kiküldeni a kocsiját, a McLarent nem sikerült beindítani. Elméletileg kedden már tizen lesznek, mert megérkezik a Marussia-Ferrari kamionja Angliából az új kocsival, így még egy autóbemutató is várhat ránk a nap folyamán.

  • Egy éve az első napon 647 kört tettek meg a kocsik összesen, kedden, a mostani nyitáskor 92-t. Az autók rengeteg megbízhatósági problémával küzdenek, mindenkinek volt valamilyen problémája. A Mercedesnél egész éjszaka dolgoztak, hogy rájöjjenek, mi okozta Lewis Hamilton szárnyleválását, és kijavítsák a hibát.

  • Néhány csapat pilótát cserél keddre, a Toro Rossót átveszi az újonc Danyil Kvjat, a Mercedest Nico Rosberg, a Force Indiát feltehetően Nico Hülkenberg. Az RBR-nél még nem tudni, hogy Vettel átadja-e a gépet Daniel Ricciardónak, de kilenctől mehetnek a kocsik.

    FERRARI K. Raikkönen K.Raikkönen F.Alonso F.Alonso
    McLAREN Jenson Button Jenson Button Kevin Magnussen Kevin Magnussen
    MERCEDES Lewis Hamilton Nico Rosberg L.Hamilton N. Rosberg
    RED BULL   Sebastian Vettel         
    SAUBER Esteban Gutierrez Esteban Gutierrez Adrian Sutil Adrian Sutil
    CATHERHAM Marcus Ericsson Marcus Ericsson Robin Frijns Kamui Kobajasi
     MARUSSIA            
    WILLIAMS Valtteri Bottas Valtteri Bottas Felipe Massa Felipe Massa
    FORCE INDIA   Sergio Perez         
    TORO ROSSO J.Eric Vergne Danyil Kvjat J.Eric Vergne Danyil Kvjat