Alonso: Nem rossz ez az F1, csak überlassú

2014.04.05. 08:57

Válságstáb ül össze a hétvégén Bahreinben, hogy megvitassa a sokat szidott turbós Forma-1 helyzetét. Legutóbbiként Fernando Alonso is megszólalt az ügyben, szerinte nem a hang a probléma vagy az - eddigi - kevés előzés, hanem hogy a gépek lassúak.

"Még mindig izgalmas, mert másokkal versenyzünk. Benne van a vérünkben, ha gokarttal megyünk, és 50 a legnagyobb sebesség, azt is élvezzük. Szóval izgalmas ez, csak lassú. Vettel pár éve 1:34.8-at ment Malajziában (2011, pole), most Hamilton 1:43-at (a hétvégi futam legjobb köre), ez 9 másodperc. És a volán mögött, ha nem versenyzel valaki ellen, ez már érezhető. Olyanoknak, mint Kimi, Jenson vagy én, akik itt voltunk már a régi F1-ben is, szóval nekünk hiányoznak azok a kocsik" - idézte a Gazzetta a spanyolt.

Alonso már a V10-esek idején is versenyzett, tíz évvel ezelőtt, aztán a V8-asok is hasonló élvezetet nyújtottak. Most sebességben a V6-os turbó visszalépés, legalábbis egyelőre, mert még nagyon az út elején járunk. A benzinkorlátozás feloldása sokak szerint minden problémát megoldana, Alonso ellenben nem biztos ebben.

„Ha több benzint engednek használni, a gyorsabbak kicsit gyorsabbak, és a lassúak is kicsit gyorsabbak lesznek, tehát nem változik semmi. Jól át kell gondolnunk, hogyan javítsunk a show-n. De adjunk még egy kevés időt a futamoknak, eddig csak kettőn vagyunk túl. Messze még a vége, és olyan ez, mint a futball. Néha 0-0, aztán jövő héten 5-4. Mindannyian egy izgalmasabb versenyre várunk, reméljük, most hétvégén összejön.”