Ricciardo pici trükkel ment TopGear-csúcsot

2015.03.04. 17:25

Egy hónapja döntötte meg a híres TopGear autós műsor körrekordját Daniel Ricciardo, most egy weboldalon olvasói kérdésére elevenítette fel a csodakör részleteit. Az ausztrál a kis Suzukival futott olyan időt, mint senki addig.

"Nyomtam neki, és más ívekkel próbálkoztam. Simán, közben agresszíven akartam menni, szerintem ez volt a titok. De behajtottam például a tükröket a jobb aerodinamikai hatásért, ez keveseknek tűnt fel. És ugye több kört is lenyomtam, vagyis nem egyszeri csoda az idő."

És tényleg, ha megnézzük, a befutónál már be vannak hajtva a tükrök, ez jelenthetett pár századot neki, az új ívek tizedeket is. A videó elején viszont még ki van hajtva a tükör, és Ricciardo természetesen nem menet közben húzta be a visszapillantókat, azaz valójában a topgearesek lepleződtek le: a videón nem egy kört látunk, hanem egy több körből összevágott kört.

Ricciardo rekordköre a Suzuki Lianában

Ahogy Ricciardo is említette, nem egyszer ment körbe, így a gesztusai a kocsiban és a beszólásai - vagy legalábbis nem mind -, nem a rekordkörön voltak, hanem amíg az autót vezette aznap.

Az viszont kétségtelen, hogy megdöntötte Lewis Hamilton csúcsát, csak azt a kört mi nem láttuk egyben, sőt, az is lehet, hogy abból épp egy pillanatot sem láttunk.

Két törésteszt van hátra a 10. F1-csapatnak

A Marussia romjain alakult Manor F1 képviselői szerdán bejelentették, hogy elkészült egy átmeneti autójuk, amivel indulni akarnak a szezonnyitó Ausztrál GP-n. Minden rendben, és minden le van foglalva a pénteki szállításhoz, ám két kisebb törésteszten még át kell mennie a kocsinak. Ha ez is oké, elindulnak. Nem vadonatúj géppel akarnak kezdeni, a tavalyi Marussiát építették át az idei szabályoknak megfelelően, de később, szezon közben kijönnének új, 2015-ös kocsijukkal. Eddig egy pilótájuk van, Will Stevens, aki tavaly mutatkozott be a Caterhamnél.