Michael Schumacher fia győzelemmel mutatkozott be

2015.04.26. 19:18

A 16 éves Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia futamot nyert az új Forma-4-es versenysorozat nyitóhétvégéjén Oscherslebenben.

A fiatal Schumacher szombaton az első futamon a 19.-ről indulva a kilencedik helyen végzett és elnyerte a legjobb újoncnak járó díjat, míg a már vasárnap tartott második futamon a 12. lett. A harmadik, 18 körös futamot viszont már megnyerte a Hannover és Berlin közötti pályán, írja a BBC.

Mick márciusban szerződött a holland Van Amersfoort Racing Forma-4-es csapathoz. Annak ellenére a holland csapathoz ment, hogy nagybátyja, Ralf a szintén az ADAC F4-ben induló Mucke Motorsportot segíti. Az FIA Forma-4 ugyan 2013-ban indult, a német bajnokságot viszont csak 2015-re hozták össze, a szezon októberig tart.

Mick Korábban gokartversenyző volt, de decemberben már tesztelhetett egy francia F4-es kocsival. Ezután csapott le rá az a holland Van Amersfoort csapat, ami olyan versenyzőket nevelt ki eddig, mint a túraautós Tom Coronel, a korábbi F1-es Christijan Albers, Jos Verstappen, Giedo van der Garde, vagy épp az F1-ben rekordfiatalon bemutatkozó Max Verstappen.