Massa sincs biztonságban, a Williams újra topcsapat lehet

2015.07.23. 18:13

A Sauber-kettős véglegesítése után a Hungaroringen megkérdeztük Felipe Massát, hogy áll az ő szerződése a Williamsnél, ahonnan Valtteri Bottas a szezon végén szinte biztosan a Ferrarihoz szerződik, Kimi Raikkönen helyére, felszabadítva egy vonzó helyet 2016-ra. Ha ugyanis neki fix a pozíciója, akkor a Raikkönen-Button-Hülkenberg-trió csak egy kocsira pályázhat.

"Respektálom a csapatot, és ők is engem. Az istálló felemelkedő fázisban van, még mindig megyünk előre, egyre jobbak vagyunk, élvezem a közös munkát. Arra számítok, hogy itt leszek jövőre is, legalábbis remélem. Nem hinném, hogy ez másképp alakulna" - tért ki kissé a konkrét válasz alól a brazil.

Szerződéséről elméletileg annyit tudni, hogy idén kifut a Williamsnél, de opciója van 2016-ra, vagyis ha elégedettek vele, és ő is elégedett - ami biztos -, akkor közös megegyezéssel könnyedén folytathatják. Massa szavaiból olyasmi derül ki, hogy nem rajta múlik a hosszabbítás.

Button és Raikkönen, a két 35 éves világbajnok akár egy évre is aláírna
Button és Raikkönen, a két 35 éves világbajnok akár egy évre is aláírna

Mivel aláírva még nincs semmi, a Williams előtt ott a lehetőség, hogy nagy neveket igazoljon. Amint fentebb már említettük, a Raikkönen-Button-Hülkenberg-hármas bármelyik tagja megszerezhető, és egyet valószínűleg el is visznek.

Viszont akár kettőt is választhatnak, újra két csúcsnévvel indulhatnának el, mint rég. Sir Frank Williams biztosan tudja, hogy egy topcsapat attól is topcsapat, hogy menő pilótái vannak: nem félt egyszerre beültetni Mansellt és Piquet-t, Villeneuve-öt és Hillt, igaz, ennek már 20-30 éve. Pontosan ekkoriban volt a Williams legutóbb igazi topcsapat. Most a technikai alapok megvannak neki, a Mercedes motor jövőre is biztos, de egy Hülkenberg-Button, vagy egy Hülkenberg-Raikkönen kettőssel versenyzők terén is nagyot húzhatna. Sőt, talán a két öreggel is.

Ön kiket igazolna?