Szép, hogy verem Hamiltont és Vettelt, csak kit érdekel

2016.05.25. 18:59

Tizenhárom ponttal jobban áll a pontversenyben Kimi Raikkönen ferraris csapattársánál, Sebastian Vettelnél, a finn második, még Lewis Hamiltont is veri, míg a német csak negyedik. De mindez semmit nem jelent Raikkönen szerint.

Második vagyok, és? Seb valahol ott van a közelemben, és különben is, öt verseny után első-másodikak akarunk lenni. Csakhogy nem vezetünk. Szép előtte lennem, de inkább arra kell koncentrálnunk, hogy nyerjünk, hogy minket akarjanak legyőzni. Ez sokkal kielégítőbb lenne, legalábbis nekem, mint hogy hol állok most pontokban. Egy gyenge futam, és máris megfordul az egész.

Raikkönen és Federica Masolin olasz tévériporter egy monacói píáreseményen
Raikkönen és Federica Masolin olasz tévériporter egy monacói píáreseményen

Tavaly öt futamból a Ferrari legalább egyet megnyert - a másodikat, Vettellel -, idén győzelem nélkül állnak. Ám Raikkönen állítja, nem gyengültek.

Nyertünk egyet akkor, de ez nem azt jelenti, hogy rosszabbak vagyunk. Volt pár gondunk és kiesésünk, mindkét kocsinak, de ez benne van, ha fejlődni próbálsz. Ha kihozzuk a maximumot az időmérőkből és a futamokból is, akkor nagyon közel lehetünk (a Mercedesekhez), vagy meg is verhetjük őket. Biztos vagyok benne, hogy összességében fejlődtünk, és erősebbek vagyunk, mint egy éve



- mondta a hétvégi Monacói GP-t felvezetve a Motorsport.com-nak Raikkönen.

A vb állása öt verseny után:

  1. Rosberg 100 pont
  2. Raikkönen 61
  3. Hamilton 57
  4. Vettel 48