Hamiltont frusztrálja az FIA, oda küldik, ahol utál lenni

2016.10.20. 09:51

Célegyenesbe ért a Forma-1, hétvégén jön az Amerikai GP, és utána már csak három futam lesz hátra a szezonból. Nico Rosberg 33 ponttal vezet Lewis Hamilton előtt, favorit, már nyernie sem kell, hogy világbajnok legyen.

Négy versenyünk van, maximálisan ki kell használnom, ez a terv. Olyan keményen megyek, ahogy csak lehet, mindent beleadok a győzelemért, az összesért, aztán meglátjuk, mi történik. Nem fogom vissza magam egy kicsit sem

- fogadkozott Hamilton a Mercedes futambeharangozójában.

Biztató a számára, hogy az eddigi négy austini nagydíjból három az övé lett, az előző évi is.

Újra az államokban vagyunk, ami második hazai futamom, nagyszerű emlékeim vannak Austinból, négy verseny, három győzelem és a tavalyi vb-cím. Az amerikai drukkerek magukénak éreznek engem, megpróbálom ezt a sok pozitív energiát a hétvégébe fektetni.

Kérdés, milyen hangulatban kezdődik majd ez a hétvége, ugyanis Hamiltont az FIA újra beosztotta a kötelező sajtótájékoztatóra. Öt társával kell megjelennie magyar idő szerint csütörtökön kora este, hatkor, a legutóbbi efféle mítingből botrány lett, az angol Japánban utána már nem is beszélt az újságírókkal. Viszonyát még nem rendezte velük, kiderül, merre indul történet.