A Ferrari 20 évvel ezelőtti szintre esett, Bernie tudja, miért

2017.01.06. 10:02

Bernie Ecclestone Bildnek adott interjújából már szemezgettünk, de annyi van benne, hogy még egy darabig fogunk is. Elmondta a véleményét a Ferrari és Sebastian Vettel kapcsolatáról is, szerencsére. Ugyanis szokás szerint nem kímélt senkit. Csak Vettelt.

A német tavaly előtt igazolt a Ferrarihoz, a remek kezdőév három győzelme után viszont tavaly elmaradt a csúcstámadás, nem hogy a vb-címre nem volt esélye, de még csak egy futamot sem tudott megnyerni.

A Ferrari újra a Schumacher és Todt előtti szintre esett vissza. Túl sok olasz dolgozik jelenleg a csapatnál. Semmi bajom Olaszországgal, de a fegyelem nincs a vérükben. Új szelekre lenne ott szükség

- adott receptet a problémák megoldására.

Ecclestone nagyon kedveli Vettelt, mindig is mellette állt
Ecclestone nagyon kedveli Vettelt, mindig is mellette állt

Schumacherrel ötször lettek bajnokok zsinórban, ő ugye német, mint Vettel, a csapatfőnök francia volt, a főmérnök dél-afrikai, a technikai igazgató, aki összefogta a projektet, angol. Ezeket a pozíciókat tavaly nyártól mind olaszok töltötték be. És bár a tervezőzseni Rory Byrne-t visszahozta a Ferrari, az elnök pont a napokban jelentette ki, hogy a lehető legolaszabb Ferrarit akarja összehozni.

Ecclestone szerint viszont a jelenlegi Ferrari-projekt csak addig stimmel, hogy külföldiek a pilóták.

Biztosra veszem, hogy Sebastian mindent megtesz, hogy sikeres legyen a Ferrarival. A kérdés az, hogy mennyire hagyják neki, hogy megcsinálja. Nem az ő hibája, hogy nem nyer, hanem az autóé és a csapaté. Sebastian küldetése a Ferrari, és tudom, hogy teljesíteni akarja.