A kis Schumacher vérében van a sebesség

2017.04.02. 13:01

Két hét múlva kezdődik a Forma 3 világbajnokság, az olasz Prema csapatában az angliai Silverstone-ban fog bemutatkozni a 18 éves Mick Schumacher.

René Rosin csapatfőnök azt mondta a Bildnek, hogy nagy terveik vannak a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával, mert nagyon jól kezeli a nyomást, naponta fejlődik - az idei szezonnak a tanulás egyébként is legfontosabb feladata -, és nagyszerűen kontrollálja az autót valamint pályát egyaránt.

„Micknek a vérében van a sebesség. Ez az, ami nem tanulható, ezt a versenyzők öröklik” – magyarázta Rosin.

Úgy véli, hogy versenyről versenyre szabad csak elvárásokat támasztani Mickkel szemben, ezért felesleges arról beszélni, hogy képes-e megnyerni a sorozatot, amelyikben már tapasztalt pilóták is vannak, akik nála idősebbek.

Az lenne az ideális, ha két évet töltene ebben a sorozatban, újabb kettőt a Forma 2-ben – de itt már akár egy év is lehet -, és úgy érne el a Forma-1-be.

18 évesen a Forma-1 óriási kihívás, mind fizikailag, mind technikailag, és természetesen mentálisan is.

Rosin szerint felesleges összehasonlítani Mick Schumachert csapattársával, az idén már 20 éves Maximilian Güntherrel, aki az egész sorozat topfavoritja.

A csapatvezető arra hívta fel a figyelmet inkább, hogy ezek az autók már olyan gyorsak a kanyarokban, mint a Forma-1-esek, és ehhez hozzászokni embert próbáló feladat, mert eddig ilyen erős autókkal nem versenyeztek.

A tavalyi szezont Mick a Formula 4-ben töltötte, és lett második. Négy futamot nyert meg, ez a sorozat német pályákon és az ausztriai Red Bull-ringen valamint Hollandiában zajlott, de kanadai vagy brazil versenyzők is voltak benne, a bégső győztes pedig egy ausztrál lett, Joey Mawson.

A Forma 3 jön a Hungaroringre is, június 17-18-án lesz az edzés valamint a futam.