László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha Vettelnek lehet, lehessen másnak is

2017.04.10. 22:13

Kockázatosat húzott a rajtnál Sebastian Vettel, aki meglehetősen a saját rajtkockáján kívül, ráadásul az ideális ív felé eltolva állt fel a vizes sanghaji aszfalton. Nagyon figyelni sem kellett a rajt előtt, hogy feltűnjön, a Ferrari nem egészen ott áll, ahol kellene, rettenetesen kilógott a helyéről.

Feltűnt ez a stewardoknak is, akik gyorsan megvitatták a dolgot, és úgy döntöttek, semmi gond nem volt Vettel rajtjával, hiszen nem előrébb állt fel, vonalban volt, csak épp beljebb, mint a többiek.

„Egyértelmű és teljesen érthető, hogy mit akart csinálni, beljebb jött, hogy a pálya szárazabb részéről induljon” – mondta a Red Bull-főnök Christian Horner, aki rámutatott arra is, hogy innen sokkal könnyebb indulni, mint az esőben csúszóssá váló fehér felfestésről. Horner viszont azt szeretné, hogy világosan mondja ki a szabálykönyv, mi vonatkozik a rajthelyre, abban ugyanis csak az szerepel, hogy mindenkinek a megfelelő rajtpozícióban kell felállnia, nincs tehát részletezve, hogy ezt a rajtkockára értik-e vagy sem.

Tavaly is volt hasonló miatt kavar, akkor a Japán Nagydíjon pont egy Red Bull-pilóta, Daniel Ricciardo állt fel kicsit pozíción kívül, szintén az eső miatt – nem véletlen, hogy Horner nem tiltakozott Vettel lépése ellen. Ricciardo erre előre engedélyt kért az FIA-től, ezt viszont a mercis Lewis Hamilton kifogásolta, mondván ő is kért erre engedélyt, de tőle megtagadták.

Michelisz is hasonlóval trükközött tavaly Oroszországban – meg korábban többször is – a WTCC helyi futamán, ám lebukott, és boxáthajtásos büntetést kapott, ami egy túraautó-futamon pont jó arra, hogy tönkretegye az ember versenyét. Pedig nem lógott ki jobban, mint Vettel most.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!