Letartóztatták a Force India-tulajt, gondban lehet a rózsaszín csapat

2017.04.18. 13:18

Kedden Londonban őrizetbe vették Vijay Mallyát, a Force India Forma-1-es csapat tulajdonosát és főnökét, értesült a Motorsport.com.

Az indiai üzletembert a Nagy-Britannia és India közötti kiadatási egyezmény segítségével fogták el, India február 8-án kért segítséget a brit hatóságoktól. Mallyát nem az F1-es ügyek, hanem csődbement légitársasága miatt körözték hazájában, sikkasztás és csalás gyanújával.

A 61 éves menedzser emiatt az utóbbi években nem hagyta el az Egyesült Királyság területét, tavaly is csak a Brit GP-re követte csapatát.

A rendőrség közleménye szerint egy londoni rendőrörsön vették őrizetbe, ahová valószínűleg önszántából ment be, és még kedd délután bíróság elé kell állnia. Vélhetően ekkor döntenek letartóztatása meghosszabbításáról, illetve a lehetséges óvadékról.

Vijay Mallya
Vijay Mallya



A Force India idei autója a szezon egyik sztárja, mert rózsaszínre fényezték egy szponzor miatt, és az első három futamon pontszerző helyen ért be. Esteban Ocon mindháromszor tizedik lett vele, Sergio Pereznek két hetedik és egy kilencedik helye van. Az istálló ezzel negyedik a pontversenyben a három nagycsapat, a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull mögött.