Nagyon jól jön nekem, hogy ilyen a McLaren-Honda

2017.05.09. 11:00

Minden rosszban van valami jó, tartja a mondás, csak ugye legtöbbször nem könnyű megtalálni. Ha valakinek, akkor Stoffel Vandoorne-nak, a McLaren-Honda kvázi újonc pilótájának sikerült, ő ugyanis nem bánja, hogy pocsék autóban kell szenvednie.

Azt hiszem, nagyon jó nekem (ez a helyzet), mint pilóta, így fejlődhetek. Bár nehéz, de rengeteget tanulhatok belőle. Eddig sosem volt bonyolult a dolgom, mindig a győzelemért, bajnokságokért hajthattam, nagyjából minden simán ment. Persze, egyszer-egyszer volt rossz futamom, de ez most új tapasztalat nekem. Keményebb időket élek, amikor nem megy úgy minden, ahogy tervezem. Ebből sokat profitálhatok, keresem a részleteket, hogy apróságokat javíthassak a kocsin. Nagy a kihívás, hogy a csapattal együttdolgozva visszatérhessünk a csúcsra.

Vandoorne egy éve mutatkozott be az F1-ben, amikor Fernando Alonso helyére ugrott be a McLarennél Bahreinben, és azonnal szerzett egy pontot, tizedik lett. Idén már állandó pilóta a spanyol mellett, de az első négy futamon nem tudta megismételni a tavalyi egy pontját. Az autó rém gyenge, Bahreinben el sem tudott indulni vele a futamon, míg Szocsiban Alonsóval történt ugyanez.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne

Ennek ellenére a 25 éves bízik a visszatérésben, bár azt felvetette az Autosportnak, hogy ő sem érti, az elfogadható 2016-os McLaren-szezon után miért fejlődtek vissza.

Tavaly évvégére elfogadható szintre értünk, mindenki újabb lépést várt, de ez mégsem történt meg. Nem ideális a helyzet, de mindenünk megvan, hogy újra versenyképesekké váljunk. Nincs gyors megoldás a problémáinkra, de egy nap újra erősek leszünk

- bizakodott a belga versenyző.

Bezzeg Alonso Indianapolisba menekül, és csoda lenne, ha nem hagyná ott őket az idény végén.