Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Vettel az új Zidane

2017.06.26. 13:25

 A nemzetközi sajtó Daniel Ricciardo győzelme mellett főként Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ütközéséről írt a vasárnapi Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj másnapján.

A világbajnoki pontversenyben vezető Vettel (Ferrari) negyedik, legnagyobb riválisa, Lewis Hamilton (Mercedes) pedig ötödik lett. Előbbi azért kapott egy boxban letöltendő 10 másodperces büntetést, mert a brit mellé hajtott, és oldalról szándékosan is meglökte, miután előtte véletlenül hátulról belecsúszott.

Az MTI összeszedte nekünk a legfrappánsabb szalagcímeket külföldről.

Olaszország:
   
    La Stampa:
"Ütközés, büntetés és harag. Összecsaptak az aszfaltbetyárok, elfelejthetjük a mosolyokat és egymás kölcsönös méltatását. Három hónap után robbant a gyűlölet Vettel és Hamilton között."
   
    La Repubblica:
"Vettel megbocsáthatatlanul viselkedett, főleg négyszeres világbajnokként. A német az ámokfutó Zidane-ra emlékeztetett a 2006-os világbajnokságról. A kamikaze-akciót elsősorban önmaga bánhatta, mivel a kíméletes büntetés nélkül megnyerhette volna a futamot."
   
    Gazzetta dello Sport:
"Hamilton és Vettel első igazi összeakaszkodása, melyet sosem fogunk elfelejteni. Pofon és riposzt: akárcsak Zidane és Materazzi. Az olasz provokál, Zidane lefejeli, és kiáll. Persze minden rivalizáláshoz kell egy kis rosszindulat."

Anglia:
   
    The Sun:
"Az azeri verseny Vettel és Hamilton veszekedése miatt marad emlékezetes. A ferraris szándékosan fegyverként használta az autóját, és belement Hamiltonba. Elfajult a vb-címért folyó versengés, az eddigi bajtársiasságot felejtsük el: ez már nyílt háború."
   
    Daily Mirror:
"Vettelnek bocsánatot kell kérnie Hamiltontól és az egész Forma-1-től, mert rossz hírbe hozta a sportágat."
   
    Times:
"Mindenfajta barátság véget ért Azerbajdzsánban Vettel és Hamilton között. A vad versenyen Ricciardo nyert, négyszer jött be a biztonsági autó, törmelék hevert a pályán, volt piros zászló, Vettel pedig kétszer belehajtott Hamiltonba."
   
    Mail Online:
"Előzőleg Ricciardo az egész vagyonát feltehette volna arra, hogy nem nyeri meg a bakui futamot."
   
    BBC:
"Ennyi dráma és izgalom, amennyit ezen a délutánon láthattunk, máskor egy egész idényben nincs."

Oroszország:
   
    Kommerszant:
"Az Azeri Nagydíj még érdekesebbé tette a címért folyó versengést. Általános meglepetésre Ricciardo győzött, de a csúcspont Hamilton és Vettel vitája volt."

Franciaország:
   
    L'Equipe:
"Hamilton és Vettel között hivatalosan is hadiállapot állt be. A folytatásban nem tompa pengével vívnak."
   
    Le Monde:
"Vettel és Hamilton nem maradt adósa egymásnak, kölcsönösen feszegették a határokat, ami a sportág nagy rivalizálásaira emlékeztetett."

Svájc:
   
    Blick:
"A futballban Vettelnek utánrúgásáért vita nélkül piros lap járt volna."

(MTI)