Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kubica kiesett a pikszisből a Williamsnél

2017.12.12. 09:55

Robert Kubica nincs már versenyben, hogy jövőre a Williams-Mercedesszel visszatérjen a Forma-1-be - értesült a Motorsport.com.

Az újság úgy tudja, Szergej Szirotkinnal ment a helyért, de a befutó az orosz lesz, mert a teljesítményüket összevetve jobb volt. A Williams hangsúlyozta, hogy a versenyzők gyorsasága alapján fog dönteni, és meglepő ugyan, de a 22 éves gyorsabb volt.

Váratlan ez, mert amikor júniusban Kubica hat év után először vezetett F1-autót a Renault-nál, Szirotkin, a franciák idei tartalékja is pályán volt ugyanazzal az autóval, és a hírek szerint a lengyel megverte. Az persze egy többéves kocsi volt, amikor pár hete Abu-Dzabiban összevetették őket, az idei Williamset használták.

Nem mellékes az sem, hogy az Autosport szerint

Szirotkin 18 millió euró szponzorpénzt visz a Williamshez, míg Kubica valószínűleg ennek a töredékével számolt, de inkább semmivel.

Neki a múltja van, F1-es futamgyőzelme és ötéves tapasztalata, míg Szirotkin teljesen újonc.

Szirotkin a Williamsben a november végi Abu-Dzabi teszten
Szirotkin a Williamsben a november végi Abu-Dzabi teszten

Bejelentésére azért még várni kell, mert a szerződését össze kell rakni, és az nem két perc. Az Autosport szerint, ha Szirotkin kútba esne, egy másik gazdag orosz pilóta, a Toro Rossótól idén kirúgott Danyiil Kvjat lesz a befutó.

Nem tudni róla, hogy Kubicának lenne másik ajánlata a Forma-1-ből, így

visszatérése a hétéves kihagyásból meghiúsulni látszik.

A Williamsnél Lance Stroll helye rég óta biztos 2018-ra is, a tinédzser kanadai Szirotkin pénzének sokszorosát viszi a Williamshez évente.