Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

F1: a Ferrari-elnök már új sorozatot és Räikkönen visszavonulását emlegeti

2017.12.18. 17:24

Sergio Marchionne megtartotta szokásos karácsonyi vacsoráját az olasz újságírókkal. Az eseményen természetesen ott volt a Gazzetta is, és beszámolt a Ferrari-elnök mondandójáról, ami sok Forma-1-gyel kapcsolatos témát is érintett. Marchionne egészen érdekes dolgokról beszélt, Kimi Räikkönenről, az istállóról, a Forma-1 jövőjéről.

  • "A Ferrari szezonjának második fele kínos volt, de az ázsiai futamok kálváriája nélkül Vettel megnyerte volna a világbajnokságot. A második hely nem elég, 2018-ban sokkal többet várok ettől a csapattól."
  • "Vettelnek néha elszáll az agya, de okos gyerek, dolgozik rajta, és jövőre nem lesz ilyen gondja. Egy versenyképes kocsival övé lesz a felelősség. Az ember nem nyer négy vébét, ha nem igazi bajnok."
  • "Räikkönen? Néha lenyűgözően vezet, néha felismerhetetlen. Meg kell találnunk a módját, hogy kihozzuk belőle a maximumot. Nagy kár lenne, ha jövőre úgy fejezné be a karrierjét, hogy nem mutatja meg, mi van benne." (Egy év van a finn szerződéséből.)
Sergio Marchionne és Kimi Räikkönen
Sergio Marchionne és Kimi Räikkönen
  • "Kimi utóda egy fiatal lesz, nagy tehetségek vannak, mint Leclerc, Verstappen, Giovanizzi. Különösen Leclerckel vagyok elégedett."
  • "Semmi kétségem, hogy jövőre is a bajnokságért megyünk. Idén már a próbapadon gondok voltak a motorral, az utolsó fejlesztést pályára sem tudtuk küldeni. Sokkal több van bennünk."
  • "A Libertyben (az új F1-tulaj) bízunk, fejlődik. De ha az egyik vezére, Ross Brawn ki akarja vonni a sorozatból az F1 génjeit, hasonló motorokat és kocsikat akar, mint a NASCAR-ban, az minket nem érdekel. Egyensúlyt kell találni az új szabályokban, mert ha nem, a Ferrari elég erős ahhoz, hogy egy új sorozatba csábítsa a többieket is. Ha azt gondolják, blöffölünk, a tűzzel játszanak." (2020 végéig maradnak a mostani szabályok, és szerződés is köti addig a Ferrarit.)
  • "Az Alfa Romeo után a Maseratit is az F1-ben képzelem el, de nem most. És a FIAT-csoport a Forma-E-ben is jelen lesz majd, valahogy."
  • "Az új Forma-1-es Ferrarit február 22-én mutatjuk be."