Verstappen háromból három, de egyre szorosabb az élmezőny

2018.06.09. 18:33

A két pénteki szabadedzés után szombaton is Max Verstappen, a Red Bull Racing pilótája volt a leggyorsabb Kanadában, előnye viszont egyre fogy, a harmadik edzésen ugyanis bő egy tizeden belül volt a legjobb négyes a holland mögött.

Verstappen 1:11,599-es, hiperlágy gumin futott idővel volt a leggyorsabb, úgy ráadásul, hogy egyik szektorban sem ő futotta a legjobb időt, van tehát még tartalék a beállításokban. Mögé Sebastian Vettel (49 ezred hátránnyal), majd Kimi Räikkönen (51 ezred) és Lewis Hamilton (107 ezred) sorakoztak fel, a két Ferrari közötti különbség szinte felfoghatatlanul kicsi.

A Mercedesnél a hiperlágy gumik okoztak gondot, az élmenők közül ők vitték ebből a típusból a legkevesebbet Kanadába, okkal, hiszen nem ismerték ki még eléggé a leglágyabb gumikeveréket.

A harmadik edzés komolyabb incidens nélkül zajlott le, Stoffel Vandoorne csúszott ki, és fordult meg öt próbálkozásból az egyik bukótéren, míg Brendon Hartley egy lassan haladó Mercedes miatt került bajba a sikánban, de sima levágással megoldotta a gondot.

Az időmérő 20.00-tól indul majd Verstappen edzés-triplája után.

A Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésének eredménye