Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verstappen háromból három, de egyre szorosabb az élmezőny

2018.06.09. 18:33

A két pénteki szabadedzés után szombaton is Max Verstappen, a Red Bull Racing pilótája volt a leggyorsabb Kanadában, előnye viszont egyre fogy, a harmadik edzésen ugyanis bő egy tizeden belül volt a legjobb négyes a holland mögött.

Verstappen 1:11,599-es, hiperlágy gumin futott idővel volt a leggyorsabb, úgy ráadásul, hogy egyik szektorban sem ő futotta a legjobb időt, van tehát még tartalék a beállításokban. Mögé Sebastian Vettel (49 ezred hátránnyal), majd Kimi Räikkönen (51 ezred) és Lewis Hamilton (107 ezred) sorakoztak fel, a két Ferrari közötti különbség szinte felfoghatatlanul kicsi.

A Mercedesnél a hiperlágy gumik okoztak gondot, az élmenők közül ők vitték ebből a típusból a legkevesebbet Kanadába, okkal, hiszen nem ismerték ki még eléggé a leglágyabb gumikeveréket.

A harmadik edzés komolyabb incidens nélkül zajlott le, Stoffel Vandoorne csúszott ki, és fordult meg öt próbálkozásból az egyik bukótéren, míg Brendon Hartley egy lassan haladó Mercedes miatt került bajba a sikánban, de sima levágással megoldotta a gondot.

Az időmérő 20.00-tól indul majd Verstappen edzés-triplája után.

A Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésének eredménye