Balhé a Red Bullnál, Ricciardo kiakadt Verstappenre

AP-1W4RMCCVS1W11 hires jpeg 24bit rgb
2018.07.01. 09:10

Az ötödik és hetedik helyet szerezte meg a két Red Bull a csapat számára hazai pályának számító Red Bull Ringen, mégsem voltak elégedettek az eredménnyel, már csak azért sem, mert Max Verstappen (5.) és Daniel Ricciardo (7.) közé beszúrt Romain Grosjean a Haas-Ferrarival, igaz, Vertappen később nyert egy helyet Sebastian Vettel rajtbüntetésével.

A probléma oka, hogy Ricciardo szerint holland csapattársa nem volt fair az időmérő harmadik harmadában, neki kellett volna ugyanis szélárnyékot adni társának, hogy jobb időeredményhez segítse. A csapat kétszer is utasította Verstappent, hogy előzze meg a lelassító Ricciardót, de a holland kitartott, elsőre annyit felelt, hogy előző hétvégén, Franciaországban ő volt elöl, vagyis most nem rajta van a sor, hogy húzza a másikat, másodikra pedig azt mondta, hogy fegyelem kérdése az egész, tartsák magukat a megbeszélt rendszerhez.

Vertappen a kocsiból kiszállva azzal védekezett, hogy egy hete a Paul Ricard versenypályán minden menet során ő volt elöl, úgyhogy most neki kellett hátul maradnia, de úgy gondolja, nem okoz majd nagy problémát köztük a dolog.

A csapatfőnök Christian Horner is megvédte Verstappent elmagyarázva, hogy egyszerű a rendszer: hétvégéről hétvégére válogatják, hogy ki gurul ki előbb a garázsból, vagyis segíti a társát, így volt ez egész évben, tehát nem érti, miért akadt ki Ricciardo, hiszen most neki kellett húznia Verstappent.