Lerobbant a felfüggesztés a Toro Rossóról

2018.07.07. 13:55

Száraz, napos időben zajlott a Brit Nagydíj utolsó szabadedzése. A Mercedes és a Ferrari dominált, Sebastian Vettel nyakával valami probléma van, Brendon Hatley autójáról pedig lerobbant a felfüggesztést. 

Az első és második szabadedzéshez hasonlóan most is a Ferrari és a Mercedes volt a legjobb, az első négy pozíciót a két istálló pilótái szerezték meg. A regnáló világbajnok Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, de csak 0,093 másodperccel végzett a ferraris Kimi Räikkönen előtt. Bottas már hat tizedre lemaradt az élen végző duótól, a négyszeres világbajnok Vettel pedig 1,1 másodpercet kapott Hamiltontól. Igaz, a németet nyakproblémák hátráltatták, így csak nyolc kört tudott teljesíteni.

A legkevesebb kört azonban így is a két Toro Rosso tette meg, mindössze hét körre voltak jók, bár erről legkevésbé sem a pilóták tehettek. Brendon Hartley autójáról ugyanis három kör után lerobbant a felfüggesztés az edzés elején, a balesete után pedig nem engedte ki a pályára Pierre Gaslyt a csapat. 

Az FIA a Toro Rossóval közösen vizsgálja a történteket, Hartley szerencsére sérülés nélkül megúszta az esetet.

A harmadik erő továbbra is a Red Bull, de a Haas és a két Sauber is jónak tűnik, Charles Leclerc a 7. legjobb időt autózta szombaton. A McLarenek szenvedtek, Stoffel Vandoorne csak a 17. lett, de Fernando Alonso sem fért be a top10-be. Nem úgy néz ki, hogy lenne esélyük a Q3-ra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport