A Red Bull innentől nem megnyerheti, hanem elveszítheti a vb-címet!

GettyImages-1205730865
Max Verstappen az osztrák futamon elért győzelmével újfent bizonyította, hogy az idei világbajnokság első számú esélyese. Valtteri Bottas mentette a menthetőt, míg Lando Norris tovább növelte saját ázsióját.

Túl vagyunk a szezon kilencedik versenyén, és az F1-es osztrák nagydíj több szempontból is emlékezetes marad. Egyrészt elértük, hogy a Red Bull valóban a mezőny fölé nőtt, nem is kicsivel. Az év elején még azt mondtuk, hogy a Red Bull megnyerheti az idei világbajnokságot, míg mára odáig jutottunk, hogy azt kell mondanunk, hogy a Red Bull csak elveszítheti a vb-címet.

Önerőből a Mercedes jelenleg nem tud nyerni, mi több, Lewis Hamilton húsz körön át képtelen volt megelőzni egy McLarent, amelyet Lando Norris a nagyok ligájába juttatott. A fiatal brit vitatható büntetést kapott a Sergio Pérezzel történt incidens után, ám így is dobogóra állhatott. Honfitársa, a Mercedes címvédője, Lewis Hamilton közben szenvedett, és egy autóját ért sérülés miatt végül csak a negyedik helyen zárt.

Csapattársa, Valtteri Bottas bohózatba illő módon, csak második nekifutásra előzhette meg a hétszeres világbajnokot, de legalább a második helyet behúzta. Norris mellett George Russel is parádésan versenyzett az egész hétvégén, habár a pontszerzés továbbra sem akar összejönni a Williamsnek.

A Bukótér aktuális adásában többek között az alábbi témákat is érintettük:

  • Verstappen egy McLarennel csatázott a rajtelsőségért, Lando Norris zseniális volt!
  • Valóban büntetni kellett Norrist a Pérezzel történt csata miatt?
  • Pérez kétszer is leterelte Charles Leclercet, ez inkább volt büntethető?
  • A Mercedes már megint bohócot csinált magából a csapatutasításokkal? Már nekünk volt ciki...
  • A Red Bull ezt a világbajnokságot már csak elveszítheti! Verstappen másik ligában versenyez!
  • Kimi Räikkönen mit csinált a végén Sebastian Vettellel? Ez már a finn világbajnok hattyúdala?

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.