16:00, December 02. ÉLŐ
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02. ÉLŐ
Koreai Köztársaság 1
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Vettelt kizárták, elvették a második helyét a Magyar Nagydíjon

000 9J62UA
2021.08.01. 22:36
A némettől azután vették el a második helyét, hogy nem maradt a mintavételezéshez elegendő üzemanyag az autójában a Magyar Nagydíjat követően.

Ahogy arról beszámoltunk, a kaotikus 36. Magyar Nagydíjat Esteban Ocon nyerte, élete első F1-es sikerét aratva, míg mögötte Sebastian Vettel és Lewis Hamilton végzett. 

Ám a német már a levezető kört sem tudta teljesíteni a befutó után, majd Vettel autóját több órán keresztül vizsgálták és végül mivel nem maradt a mintavételhez elegendő üzemanyag az autójában, kizárták a négyszeres világbajnokot.

A szabályok szerint egy liter üzemanyagnak maradnia kell a tankban a mintavételhez, ehhez képest Vettel Aston Martinjából csak 0,3 litert tudtak kinyerni. 

Ezzel Hamilton egy helyet előrelépett, és a második helyen végzett, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz lépett elő.

A további pontszerzők sorrendje: Alonso, Gasly, Cunoda, Latifi, Russell, Verstappen és Räikkönnen.

Az Aston Martin jelezte, hogy fellebbez a kizárást elrendelő ítélet ellen.

Az első körben tömegbalesetet okozó Valtteri Bottast is súlyos büntetéssel sújtották: elért eredményéhez képest öt hellyel hátrébb kell majd rajtolnia a Belga Nagydíjon. Emellett kapott két büntetőpontot is, így az elmúlt egy évet tekintve már négynél tart – 12 esetén automatikusan ki kell hagynia egy futamot.

A szezon négy hét múlva Belgiumban folytatódik.

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.

(Borítókép: Isza Ferenc / AFP)