Valtteri Bottas: Visszavonulok a versenyzéstől, és a borászkodásra koncentrálok

2022.04.01. 11:28
Valtteri Bottas, az Alfa Romeo versenyzője április elsejei tréfával indította a napot. A 32 éves finn pilóta Instagram-sztorijában viccesen bejelentette, hogy visszavonul a versenyzéstől, hogy a saját boraival foglalkozhasson.

A borászat iránti szenvedélyem akkora mértéket öltött, hogy visszavonulok az autóversenyzéstől, és a saját boraim elkészítésére koncentrálok

– írja Instagram-sztorijában Valtteri Bottas, az Alfa Romeo versenyzője. Hozzátette, az utóbbi évek során folyamatosan tanulta a mesterséget. 

Képernyőkép 2022-04-01 110239
Fotó: Valtteri Bottas, Instagram

A finn egy remekül beállított képet tett közzé az április elsejei tréfához, amin egy pohár vörösbort szorongat, illetve a szokásos arcszőrzetét is chevron bajuszra váltotta fel. A száguldó cirkusz világától egyébként nem áll távol a borászkodás. A Formula–1 biztonsági autóját vezető Bernd Mayländer évek óta árulja saját borait, melyek a Mayländer nevet viselik címkéjükön. A szőlőbirtok a Remstal régióban található. 

A 32 éves Valtteri Bottas visszavonulásáról a tavalyi idény végén röppentek fel pletykák, a viszonya Lewis Hamiltonnal és a Mercedes-istállóval nem volt felhőtlen. Ám a 2022-es szezonban úgy tűnik, csapatváltásával jó vásárt csinált, az Alfa Romeónál a jó hangulat és a pályán mutatott teljesítmény sem marad el, igaz, a finnek világbajnoki címre nincs reális esélye ezzel az autóval.

Bottas a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon a hatodik helyen ért célba, ami az Alfa Romeo előző éves teljesítményét tekintve csodának tekinthető. A Szaúdi Nagydíjon viszont a 36. körben feladni kényszerült a versenyt, amikor az autója bemondta az unalmast.