Max Verstappen: Előbb-utóbb mindenki elér életének ezen szakaszához

GettyImages-1241775573
2022.07.29. 08:22
Sebastian Vettel csütörtökön jelentette be visszavonulását. A négyszeres világbajnok német versenyző döntését teljes mértékben megértették a társak.

Carlos Sainz arról beszélt, Vettel mindig is egy példakép volt, még szimulátorversenyzőként figyelhette a Red Bullnál, hogy milyen elképesztő versenyző.

A Haas dánja, Kevin Magnussen legendának tartja Vettelt, akire felnézhetett, míg a finn Valtteri Bottas a közös csatákat emelte ki, amiket együtt vívott a német ellen, amikor még a Mercedesnél versenyzett, Vettel pedig a Ferrarinál.

„A kölcsönös tisztelet mindig megvolt kettőnk között, nagyon jó volt vele csatázni a pályán. Az aszfaltcsíkon túl is rendes ember, aki kimondja, amit gondol” – fogalmazott Bottas.

Daniel Ricciardo azok közé tartozik, akik csapattársként ismerhették Vettelt. Az ausztrál szerint egy kiemelkedő személyiséget veszít most az F1, de emellett mindenki örül annak, hogy Vettel megkezdi élete következő fázisát.

George Russell elmondta, hogy Vettel egy nagyon szerény srác, nem lehet rá rosszat mondani, egy roppant inspiráló személyiség. A regnáló világbajnok, Max Verstappen a következőt mondta visszavonuló riválisáról.

Megértem, hogy úgy döntött, befejezi, hiszen mindent elért ebben a sportban. Sok futamot nyert, négy világbajnokságot, csodálatos pályafutás volt. Előbb-utóbb mindenki elér az életének ezen szakaszához, várható volt a döntése. Innentől kezdve az a fontos, hogy élvezze az új életét.

– mondta a holland.

(Borítókép: Josef Bollwein / SEPA Media / Getty Images)