Elárverezik Michael Schumacher Ferrariját

2022.11.06. 06:01
A Sotheby's New York-i multinacionális vállalat november 9-én elárverezi Michael Schumacher Ferrariját, amellyel 2003-ban a hatodik világbajnoki címét nyerte a Formula–1-ben.

Az aukciósház genfi luxushetének egyik fénypontja lesz a legendás versenyautó licitre bocsátása. Az Euronews információi szerint a Formula–1-es autó mellett nagyon ritka és egyedi ékszereket is elárvereznek majd, így Eugénia francia császárné, III. Napóleon feleségének egykori karkötőjét, valamint egy kék gyémántot is, melynek becsült értéke 10–15 millió svájci frank.

A Sotheby’s szakértője elmondta: óriási az érdeklődés az aukció iránt, és nagyon sokan meg szeretnék szerezni a Ferrarit, melynek 

becsült értéke 7,5 és 9,5 millió svájci frank között van.

Michael Schumacher kilenc F1-es versenyen állt rajthoz ezzel az autóval a 16 futamos 2003-as szezonban, ötször intették le az első helyen, és akkor is ezt a kocsit vezette, amikor 2003. október 12-én, Szuzukában megszerezte a világbajnoki címet.

Schumacher 93 ponttal nyerte meg a 2003-as összetett vb-pontversenyt, a finn Kimi Räikkönen a McLaren-Mercedes versenyzőjeként 91 ponttal zárt a második helyen.

A hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher összesen 91 futamot nyert meg a száguldó cirkuszban, ezzel pedig a második az örökrangsorban Lewis Hamilton (103) mögött. Schumacher 155 dobogós helyezést ért el, 1566 pontot szerzett és 68 pole pozícióval zárt a Formula–1-ben.

Kilenc éve történt a súlyos balesete

Michael Schumacher nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, mióta 2013-ban súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett egy síbalesetben. Családja kérésére azóta teljes hírzárlat van körülötte. Felesége, Corinna ragaszkodott Schumacher magánéletének védelméhez, egészségi állapotát hétpecsétes titok övezi, miközben svájci otthonában folytatja hosszú rehabilitációját.

A korábbi menedzser a legenda családját bírálta

Willi Weber, az F1-es legenda egykori menedzsere nyáron azzal vádolta meg Michael Schumacher családját, hogy hazugságokat terjesztett a hatalmas rajongótáborral rendelkező pilóta egészségi állapotáról.

„Több százszor próbáltam kapcsolatba lépni Corinnával, de egyszer sem válaszolt nekem. Felhívtam Jean Todtot, a Ferrari korábbi csapatfőnökét, hogy megkérdezzem, bemehetek-e a kórházba, de ő azt mondta, várjak – túl korán van még. Majdnem kilenc év telt el azóta, és még mindig nem engednek a közelébe. Talán csak el kellene mondaniuk, mi a helyzet. Kezdetben meg tudtam érteni az álláspontjukat, hiszen mindig mindent megtettem Michaelért, amit csak tudtam, hogy megvédjem a magánéletét. De azóta csak hazugságokat hallunk felőlük” – mondta Weber.