Csapattársa miatt kellett testőröket fogadnia Max Verstappennek

2023.10.26. 16:31
A Formula–1 ezen a héten sem marad balhémentes: Max Verstappen szinte már házon belüli ellenséggé vált a Sergio Pérez-rajongók körében, ezért a Red Bull a háromszoros világbajnok mellé a csapattársa hazai pályájára, a hétvégi, Mexikói Nagydíjra testőröket fogadott – a biztonság kedvéért.

Igaz, ezt Verstappen korántsem szerette volna, azonban a Pérez-szurkolók közellenségnek gondolják a hollandot, amiért ekkora a lemaradása csapattársával szemben, illetve a tavalyi Brazil Nagydíjon az osztrák istálló kérésére sem adta át a pozíciót Péreznek.

Továbbá egyre valószínűbb: a szurkolók már a Red Bullt sem kedvelik, szerintük a csapatnak köszönhető az, hogy ekkora a különbség a két pilóta között. Ennek ellenére Pérez kiállt csapattársa mellett és azt mondta:

szeretném, ha Mexikó nemcsak engem, hanem az egész csapatot támogatná.

A szezon elején úgy tűnt, hogy óriási csata lehet a Red Bullon belül, hiszen május elején csupán hét pont volt a különbség Pérez és Verstappen között, ezt követően viszont nyílt az olló. A szezon vége előtt öt futammal Verstappent már világbajnokká avatták, csapattársa jelenleg a második, azonban 226 pont különbség van a két Red Bull-pilóta között, továbbá a Pérez mögött haladók sem könnyítik meg a dolgát: Hamilton csupán 39, Alonso pedig 57 ponttal van mögötte az összesített pontversenyben.

Az energiaitalosok is gyakran szóba hozzák a mexikói teljesítményét a sajtóban, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko napi szinten bírálja a teljesítményét és hangoztatja azt, hogy egyáltalán nem biztos Pérez 2024-es ülése. Egy biztos: hazai pályán brillíroznia kell a mexikóinak, ha ezüstérmes és továbbra is Red Bull-pilóta szeretne lenni.

A Mexikói Nagydíjat október 27. és 29. között rendezik meg, Mexikóvárosban. 

Magyar idő szerinti menetrend:

  • péntek

20:30-21:30 első szabadedzés

  • szombat

00:00-01:00 második szabadedzés

19:30-20:15 harmadik szabadedzés

23:00-00:00 időmérő

  • vasárnap:

21:00 futam