Stadionavató

2000.03.14. 17:09
A Magyar Kupa negyeddöntőjének keddi rangadóját a Vasas nyerte, kiverve ezzel a Népstadionban ideiglenes otthonát kereső Újpestet.

A Népstadion hangulata
Még mindig Bede a téma. Az újpesti vezetők a mai napig nem fogták fel a Dunaferr elleni meccsen történteket, és váltig állítják: a játékvezető hibázott (Vajon mikor?) Valószínűleg célszerűbb lenne előre tekinteniük a lila-fehéreknek...

Bár mára már csak a bajnokság maradt nekik. A jó kupaszereplésnek a Vasas elleni meccsel búcsút inthettek. A legjobb 8 között véreztek el, pedig az angyalföldiek még csak közel sem játszottak csúcsformájukban. Erre a legjobb példa Juhár elhibázott 11-ese, vagy Sowunmi üres kapus ziccere, amikor mellé lőtt. Ennyit a helyzetkihasználásról.

A játékban jobb volt a piros-kék gárda, köszönhetően Kabát Péter játékának, valamint Komjáti mester okos taktikai húzásának (a Vasas edzője a tőlük megszokott három védő helyett négy hátsó játékossal álltak fel, megakadályozva ezzel azt, hogy az Újpest lerohanja őket)

Régi mániám...
Régi mániám, végig hajtani a Stefánián...
A Népstadion hangulata, a hömpölygő tömeg, a szotyizó apukák gyermekeikkel, a csapatuk győzelméért kilátogató szurkolók.
De anyám: én nem ilyen lovat akartam!
Az ötvenezres stadionban mintegy 5-6000 ember gyűlik össze (ami magyar szinten még így is jónak számít), a hang elszáll a messzi távolba, hangulatról pedig beszélni sem lehet.
De itt legalább köveket nem tudnak dobálni a kedves Újpest-hívők.... Na meg persze a magyar focira kíváncsi (!) őrült nem érzi magát állatkertben (lévén a Stadionban nincsenek korlátok - mármint fizikai értelemben. Nem baj, majd az olaszok ellen szeptemberben...
Az UTE csak egy védelmi hibából tudott gólt lőni (Kovács használta ki Tóth és Juhár bizonytalankodását), míg a piros-kékek korszerű támadások végén szereztek gólt (az első találat tulajdonosa Galaschek, míg a másodikat Simek szerezte)

Az angyalföldiek így visszavágtak az őszi 4-1-es vereségért, valamint kiegyenlítették a keddi kupaszereplést (a vízipólósok elvesztették a kupadöntőt)

A Vasas tehát várhatja az ellenfeleket - és persze a sorsolást. A Fradi és az Újpest után a logika az MTK-Dunaferr meccs nyertesét diktálná - és sorsolná ellenfélnek.

Az újpest pedig szidhatja tovább Bedét és - ahogy a mai találkozó után is megtörtént - most már Arany Tamást is.

UTE-Vasas 1-2 (1-1)
UTE: Bíró - Zimmermann (Csillag), Kiskapusi, Szlezák, Lőw - Pető, Szélesi, Dvéri - Tokody (Waltner), Kovács, Tóth N.
Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Mónos, Tóth A., László - Simek (Sowunmi), Zováth, Galaschek (Bekő), Aranyos - Kabát, Tiber (Szilveszter)
Góllövők: Kovács a 24. percben ill. Galaschek a 10., Simek az 53. percben


  • Hírek
  • Lakáshitel