16:00, November 30.
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Futballkópé

2000.03.27. 00:46
A Magyar Hivatásos Labdarúgó Alszövetség alakuló ülésén egyhangúlag Demján Sándort választották elnöknek. A Trigránit Rt. Elnöke gazdasági és szakmai megújulást, valamint öt év alatt Európát ígért a labdarúgás szerelmeseinek.

Demján Sándor
Európát ígér
Ennél többet jelenleg nem lehet tudni az új elnök terveiről, s a közeljövőben nem is fogunk többet megtudni. A Skála áruházlánc egykori vezérigazgatója ("Én vagyok a Skála-kópé...") két hónap türelmet kért a sajtó jeles képviselőitől, egyrészt, hogy elmélyülhessen kicsit a magyar foci rejtelmeiben (ez könnyen fog menni, hisz a magyar labdarúgásban van hová "mélyülni"), másrészt, hogy megfelelő programot tudjon kidolgozni. Addig kéretik nem abajgatni!

Demjánt tehát "közfelkiáltással" választotta meg a "profi" testület, ami nem volt nehéz, ugyanis egyetlen ellenfele, Mészöly Kálmán visszalépett. Az egykori szövetségi kapitány elmondta, hogy ő maga sem tudna alkalmasabb embert erre a pozícióra, ezért nem vállalja a harcot (és az újabb bukás is ciki lett volna, hisz Demján neve akkor került a kalapba, amikor kiderült Mészöly az egyedüli jelölt). Az egyhangúság egyébként 33 szavazatot jelentett, ugyanis a szavazás előtt a klubok kizárták maguk közül az Újpestet, mivel képviselője - dr. Köteles György - nem fogadta el az alapszabályt (ennyit a megújulásról). Ezzel a lilák a jelenleg érvényben lévő szabályok alapján nem indulhatnak a következő bajnokságban és a kupában. Ezt dr. Petró László, az MLSZ jogtanácsosa is megerősítette. (Illetve az MLSZ engedélyezheti számukra a részvételt, de akkor minek az alapszabály?)

Megválasztották a jó nevű MHLASZ elnökségét is. A küldöttek kegyeit Fülöp Ferenc (MTK), Bíró Péter (Lombard), Gróf András (Dunaferr) és Ferencz Gábor (Szolnok) nyerte el, így ők alkotják a magyar "professzionális" futball csúcsának irányító testületét. Az új elnökség egyetértett a reformok szükségességében (ki nem?), s elsődleges célja, hogy a szponzorok számára vonzóvá tegye a sportágat. Ez utóbbi jelenleg elég utópisztikus gondolatnak tűnik, bár állítólag vannak még csodák.

Az igazi átalakuláshoz persze nem programokra és hangzatos ígéretekre, hanem elsősorban erkölcsi megtisztulásra lenne szükség,de ez a kérdés fel sem merült: az új szervezetben is régi funkcik ülnek majd - egyedül az elnök nem égette még magát, amúgy focisan. Persze, ha Demján keresztül tudná vinni akaratát, elképzeléseit, ha nem kerülne miattuk pár hónap múlva konfliktusba minden "szakemberrel", akkor lenne esély. De sajnos, a magyar labdarúgás nem a Westend, s még csak nem is a Skála. Itt nem lehet "kópéskodni"...  • Tippek
  • Hírek