16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Ennek csak a Dunaferr örült...

2000.04.07. 21:45
Rangadónak indult. Szó szerint, hiszen több dolog is ,,rangot adott" a találkozónak. Itt van rögtön az a tény, hogy a piros-kékek a második, míg a kék-fehérek a harmadik helyen állnak a táblázaton. Aztán meg lehet említeni az őszi összecsapást, (az MTK 2-1-re nyert) amikor a Fáy utcai stadionban egy pisztoly dördült el. (Persze hivatalosan csak egy öngyújtó lyukasztotta át a palát, de a szemtanúk nem így gondolják.)

Rangadónak indult
Rangadónak indult. Aggódtak a Vasas-szurkolók, bizakodtak az MTK hívei. Nem holmi kishitűség vagy éppen túlzott önbizalom okozta ezt, pusztán az a tény, hogy a hazaiaknál kiállítása miatt nem játszhatott sem Egressy, sem pedig Komlósi. Ez pedig - a hozzáértők szerint - a Hungária körútiaknak kedvezett... Rangadónak indult. Aztán már a kezdés előtt érezni lehetett, nemhogy hangulata, de még nézője is alig-alig lesz a nagy meccsnek. Köszönhető ez a pénteki időpontnak, a TV-közvetítésnek és nem utolsó sorban a jegyáraknak. Az MTK vezetése azt gondolta, legalább a belépésért fizetendő összeg legyen profi: 1200 illetve 1700 forintos tiketteket árultak. (Következetesen a relatíve nagy szurkolótáborral rendelkező pesti csapatok - Újpest, Fradi, Vasas - híveinek kell(ene) ennyit fizetni)

MTK - Vasas 0-0

Hungária körút, 2500 néző
Vezette: Ábrahám (Balajti, Georgiu)

MTK: Babos - Schindler, Kuttor, Szamosi, Elek - Erős, Halmai, Madar (Kovács H. a 62. percben) - Illés, Gusatu, Kenesei Vezető edző: Henk Ten Cate

Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Tóth A., László - Mónos, Galaschek (Szili az 54. percben), Zováth, Aranyos (Bekő a 70. percben) - Sowunmi, Kabát, Tiber Vezető edző: Komjáti András

Sárga lap: Kuttor a 36. ill. Kabát a 43., Tóth A. az 51. percben

Rangadónak indult. Mégsem lett az. Még a nagy magyar átlagból sem emelkedett ki a színvonal, bár a küzdéssel nem volt baj (legalábbis a játékosok többségénél) Az első félidőben az MTK-nak voltak nagyobb helyzetei (mondhatni csak nekik voltak), de Gusatu a kapufát, Illés pedig Kövesfalvit találta telibe. A második játékrészben aztán - úgy tűnt - elfáradtak a hazaiak. Az utolsó fél órában többet támadtak az angyalföldiek, ziccerig azonban nem jutottak. (Talán Tiber helyzete érdemel említést, aki miután kicselezte Babost, nem lőtt kapura, viszont visszajátszott Kabátnak, aki nagyon sután találta el a labdát.)

A szurkolók - jobb dolguk nem lévén - egymást és az ellen játékosait szidták. A Vasas-tábor az MTK meccsein már megszokott rigmusokat skandálta, a mindig érzékeny hazaiak többnyire Sowunmit illették rasszista(!!!) kifejezésekkel, és hihetetlen humoros megjegyzéseket(...) eresztettek el Kabát Péter nevével játszva.

A meccs végén a vendégek tűntek boldogabbnak, sőt még játékosaikat is magukhoz rendelték elismerésük jeléül.

A legjobban azonban minden bizonnyal a Dunaferr szimpatizánsok örültek.  • Hírek
  • Hírek