Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Siralmasan szánalmas

2000.05.31. 23:51
A szokásos meccsvégi szerencsétlenkedéssel sikerült döntetlenre adni ezt a találkozót is. Röviden így foglalható össze a magyar-szaúdi válogatott összecsapás, melynek végén Bicskei ismét meglévő csapatáról beszélt. Némileg igaza van, csak ez a csapat nem válogatott szintű, hanem másodosztályú. De ezt meg lehet cáfolni szombaton, Izrael ellen.
Nem kellett szívgyógyszer után kapkodnia a szurkolóknak a mérkőzés első tíz percében. Knézy Jenő profihoz méltóan oldotta meg a kis futball-hiátust: mivel a vendégek összeállítása nem nagyon ment neki, ezért röpke földrajz órát tartott Szaúd-Arábiáról. Ebből megtudhattuk az ország adottságait, hány szaúdi és hány jemeni lakja, szóval mindent, ami nem kapcsolódott a pályán történtekhez. Az is kiderült a kis egyvelegből, hogy a magyar nemzeti tizenegy még nem kapott ki ázsiai válogatottól. Izrael ugye Afrika... Persze nem kellett aggódni, hogy bármiről is lemaradunk, a legnagyobb eseményt Sebők indítási kísérlete jelentette - a német másodosztályból hazatért hátvéd kirúgta a világból a játékszert.

Jegyzőkönyv

MAGYARORSZÁG - SZAÚD-ARÁBIA 2-2 (1-0)br> Győr: 4000 néző . Vezette: Kos (Vidali, Novarlic - mind szlovén)

Magyarország: Király - Hrutka, Sebők V., Dragóner - Fehér Cs. (Korsós Gy. a 78. p.), Dárdai, Lendvai, Pető Z. - Lisztes - Horváth F., Preisinger (Fehér M. a 66. p.)
Szaúd-Arábia: Al-Deaya - Al Khelevy, Al Ghaudi, Al Jaber, O. Al Dossari (Al Shelia a 73. p.), A. Al Dossari (Al Shelhoub a 66. p.), Mechal, Al Douchi, Mohammad Naur, Zubramavi, Al Tamyat (Tarik a szünetben) Gólszerző: Horváth F. a 18., Horváth F. a 79., Mechl a 91., Al Jaber a 92. percben Sárga lap: Al Tamyat a 33., Lendvai az 55., Mohammad Nour a 72. percben

Tíz perc elteltével helyzetbe került a magyar válogatott, de Horváth Ferenc egy hajótörött magányában - maga sem tudja hogyan - kirúgta a labdával a kapus lábát. A 18. percben kompenzálta hibáját, hazai pályákon, magyar játékostól ritkán látható nagy gólt lőtt: Fehér Cs. bedobását felfejelte a levegőbe, majd hanyatt dőlve a kapura húzta, s a labda a felső lécről a gólvonal mögé vágódott. A mindenkit meglepő vezetés után visszavett az iramból a Bicskei-csapat (ez bravúr volt!), és a 32. percben majdnem meg is kapta ilyenkor szokásos gólját, de O. Al Dossari nagy helyzetben fenékre ült. Két perc múlva a bombázó hírében álló Pető próbálkozott, de lövése az öt és feles vonalára vágódott - az égből.

Brazil iskola - jutott eszembe Knézy Jenő állandó, a szaúdiakat kísérő jelzője, amikor az egyik vendégjátékostól tíz méterre pattant a labda, s alig egy perccel később társa talpa alatt csúszott tovább a játékszer. Persze, a mieinket sem kellett félteni, szebbnél szebb technikai bakikkal kápráztatták el a publikumot, míg végül a szlovén bíró meg nem unta a szerencsétlenkedést. A szünetben Halmai Gábor nyilatkozata sokkolta a lelátón és a tévé előtt helyet foglalókat: Mi mindig, mindenki ellen győzelemre játszunk...

Jött a második félidő, s vele a megszokott magyar bunkerfoci. Jó tíz percig nem léptük át a félpályát, s ez feltűnt a kommentátornak is: ,,A magyar csapat még az öltözőben van. Persze nem fizikailag..." (Köszi). A rendes játékidő vége előtt tizenegy perccel aztán megint gólt lőttek az aranylábúak. Lisztes ívelt egy szabadrúgást Hrutka fejére, aki keresztbe bólintott Horváthhoz, s a genki cserecsatár ezúttal sem hibázott. Hibázott viszont a védelem, amikor a 91. percben engedte Mechalt végig botorkálni a baloldalon, s ekkor Király sem tudott közbeavatkozni, így szépítettek az arabok. Majd egy perc múlva jött a szokásos egyenlítő gól: Sebők maradt le egy beadásról és egyúttal Al Jaberről, aki kapásból bombagólt lőtt a rövid sarokba. Minden maradt tehát a régiben, a mieink füttykoncert közepette vonulhattak az öltözőbe....

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?