Gyengén játszó MTK, soványka előnye

2000.08.10. 21:31
A Hungária kőrúton 4000 néző előtt rendezték meg az MTK Hungária- FC Jokerit UEFA-kupa selejtező mérkőzést. A magyar csapattól mindenki biztos győzelmet és továbbjutást várt. Pölöskei Gábor a kék-fehérek vezetőedzője is bízott csapatában és nyugodtan várta az összecsapást és minimum 2-3 gólos győzelmet remélt. A finnek edzője sem idegeskedett mint mondta ők az esélytelenek nyugalmával készültek és bízik csapata tisztes helytállásában. Talán csak a játékvezetők izgultak a kelleténél jobban, ugyanis az egyik partjelző és a vezetőbíró házastársak voltak.
Az MTK kezdte a játékot, és akik csak öt percet késtek már le is maradtak a magyar kupagyőztes vezető góljáról. Bal oldali szöglet utáni kavarodásnál pattogott a labda a finnek ötösén, végül Illés eszmélt a leghamarabb és fordulásból a bal sarokba helyezett.

Illés Béla
Ismét betalált
A magyar csapat változtatott megszokott taktikáján, a két szélső középpályás is feljebb lépett egy sorral . Így szinte négy csatárral -Madar, Illés, Ferenczi, Füzi- támadtak. A védők is bátran vállalkoztak előre törésekre, amit nyugodtan megtehettek, mert a finnek támadásai igen vérszegények voltak. Az első negyed órában mindössze kétszer jutottak el a magyar kapuig.

A fekete mezes vendégek néha túlzott keménységgel próbálták pótolni technikai hiányosságaikat. Ennek eredményeként a 13. percben Ristilla kapott sárgalapot.

A félidő közepére alább hagyott a mieink lendülete, de ez a lassúbb tempó is elég volt, ahhoz hogy szinte állandóan az ellenfél térfelén tartsuk a labdát. De a következő komoly magyar helyzetre így is a 32. percig kellett várni. Ekkor Jezdimirovics beadását Ferenczi öt méterről alig lőtte mellé.

Az első finn helyzet a 36. percben alakult ki ,de Vlaszák biztosan hárított . Sőt! Pontos kirúgásával Füzi indított gyors támadást, akit Roiko csak sárgalapot érően tudott szerelni. A félidő hátralévő részében még egy-egy helyzet maradt ki. Tőlünk Elek ,míg a finnektől Roiko hagyta ki a ziccert.

Így a közepes színvonalú első félidő egygólos MTK vezetéssel zárult.

A szünetben egyik csapat sem cserélt és ebből következik, hogy ugyanúgy folytatódott a mecss. Meddő MTK fölény , hatékony rombolás a finnek részéről. Két hazai helyzeten kívül nem sok említésre méltó történt a félidő első negyedórájában. Ezt megelégelve cserére szánta el magát Pölöskei Gábor. Jezdimirovics helyett Buzsáky lépett pályára az 58. percben.

Gyorsan össze is szedett egy sárgalapot, egy teljesen felesleges szabálytalanságért a 63. percben.
A 65. percben a selejtező addigi legnagyobb helyzete maradt ki a magyar kapu előtt. Ristillát senki sem zavarta ,de ő tizennégy méterről Vlaszák kezébe lőtt. Egy percre rá érkezett a válasz, Buzsáky húsz méterről kapásból lőtt a hosszú sarok irányába de a finn kapus bravúrral háritott.

Az utolsó húsz percre mindkét edző cserékkel próbált frissiteni. A hazaiaknál Madar és Erős helyett Szilveszter és Szekér lépett pályára . A vendégeknél Ristilla és Korhu helyett Nenonen és a magyar Szilágyi jött be. Korhu hogy vigyen egy kis szuvenírt még a lecserélése elött, begyűjtött egy sárgalapot.

A cserék északi rokonainknak jöttek be jobban ,ezért következhetett be , hogy a második félidő legjobbja a magyar kapus, Vlaszák volt.

A végén mindkét csapat alakított még ki helyzeteket , de ezeket sorra kihagyták és igazából egyiknek se volt igazán ,,gólszaga".

Összegezve a látottakat, egy kifejezetten gyenge mérkőzésen megérdemelt MTK siker született.

MTK Hungária- FC Jokerit 1 - 0 /1 - 0/
Góllövő: Illés /5. perc/  • Tippek
  • Bankszámla