Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Értékelt a futball-vezérkar

2000.10.06. 15:18
A jövőheti Litvánia-Magyarország mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgás vezérkara. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke elégedetten értékelte a elmúlt évet. Bicskei Bertalan és Gellei Imre szövetségi kapitányok pedig derűlátóan várják a szerdai felnőtt illetve utánpótlás Európabajnoki-selejtezőt.

Elégedett az elnök

Másfél éves munkáját értékelte az MLSZ elnöke, Bozóky Imre. Az elnök elégedett saját teljesítményével. Komoly eredményként könyvelte el, hogy sikerült felállítani a hivatásos és amatőr alszövetséget, valamint a pozitívumok között említette azt is, hogy a 18 csapatos bajnoki létszámot 12 csökkentik. A további előrelépéseknek alapfeltétele a kormánnyal való jó kapcsolat, ami szintén adott. Az elmúlt egy évet értékelve kiemelte: a legfontosabb feladata a magyar labdarúgást körülvevő rossz légkör megváltoztatása volt, amit sikerült megoldania.

A kapitányok optimisták

Bicskei Bertalan felnőtt, és Gellei Imre utánpótlás szövetségi kapitány már a litvánok elleni páros mérkőzés esélyeiről beszélt. Mindketten meglepően derűlátóak voltak, remélhetőleg jókedvük a mérkőzések végéig kitart.

Bicskei Bertalan szövetségi kapitány:

"Kétszer láttam játszani a litván válogatottat az idén, először még februárban Cipruson Szlovákia ellen. Sikerült megszerezni a Románia-Litvánia mérkőzés videófelvételét is, a hét végén ezt fogjuk elemezni a játékosokkal. Úgy gondolom, a legutóbbi Nyíregyházán lejátszott mérkőzés óta erősödtek a litvánok. A csapatuk fele az orosz és lengyel bajnokságban, a másik fele pedig nyugat-európai klubokban szerepel. Várhatóan ötven-ötven százalékban fogunk támadni, és védekezni. Kötelező győzelmet ma már egyetlen csapat ellen sem lehet elvárni, de mindenképpen megpróbálunk támadni, hiszen a döntetlen nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz. A keretből Salamon Miklós fáradság miatt most kimaradt, a baloldali támadó szerepkörére pedig Nagy Tamást hívtam meg."

Gellei Imre, az utánpótlás csapat kapitánya szintén derülátó volt. A szakvezető már az olasz mérkőzéssel elégedett volt, amelyen "77 percig egyenrangú ellenfelei voltunk az Európa-bajnok olasz csapatnak". Mivel az első két találkozóra ötven százalékos teljesítmény volt a célkitűzés, így a litván mérkőzést feltétlenül meg kell nyernie a csapatnak. A csapatból sérülés miatt Bajzát Péter, Erős Gábor, Lőw Zsolt, Udvari Tamás pedig átigazolási botránya miatt fog hiányozni.

Illés Béla a válogatott karmestere arról beszélt, hogy kevés az információ az ellenfélről:

Keveset tudok a litvánokról, mert a legutóbbi 1-0-ás mérkőzésen nem játszottam. Jelenlegi csapatukat egyáltalán nem ismerem, a játékosokról sincs túl sok információm. Az összefoglalók alapján úgy gondolom, az olasz és a román válogatott szintjét nem érik el, a grúzokkal és velünk lehetnek egy szinten.

Sokan aggódtak, hogy milyen körülmények várják majd a magyar csapatot Kaunasban. Magyar Zoltán menedzser szerint Litvánia kulturált, jó állapotban lévő ország, a mieink a legjobb szállodában laknak majd. A stadionra sem lehet majd panasz, hiszen a pálya talaja megfelelő. Tehát a külső körülményekre semmit sem lehet majd fogni, minden adott a jó szerepléshez. A játékvezető a török Erdemir, míg az ellenőr a híres egykori játékvezető George Courney lesz. A TV közvetítésről még tárgyalnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?