Tekla
8 °C
20 °C

Értékelt a futball-vezérkar

2000.10.06. 15:18
A jövőheti Litvánia-Magyarország mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott a magyar labdarúgás vezérkara. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke elégedetten értékelte a elmúlt évet. Bicskei Bertalan és Gellei Imre szövetségi kapitányok pedig derűlátóan várják a szerdai felnőtt illetve utánpótlás Európabajnoki-selejtezőt.

Elégedett az elnök

Másfél éves munkáját értékelte az MLSZ elnöke, Bozóky Imre. Az elnök elégedett saját teljesítményével. Komoly eredményként könyvelte el, hogy sikerült felállítani a hivatásos és amatőr alszövetséget, valamint a pozitívumok között említette azt is, hogy a 18 csapatos bajnoki létszámot 12 csökkentik. A további előrelépéseknek alapfeltétele a kormánnyal való jó kapcsolat, ami szintén adott. Az elmúlt egy évet értékelve kiemelte: a legfontosabb feladata a magyar labdarúgást körülvevő rossz légkör megváltoztatása volt, amit sikerült megoldania.

A kapitányok optimisták

Bicskei Bertalan felnőtt, és Gellei Imre utánpótlás szövetségi kapitány már a litvánok elleni páros mérkőzés esélyeiről beszélt. Mindketten meglepően derűlátóak voltak, remélhetőleg jókedvük a mérkőzések végéig kitart.

Bicskei Bertalan szövetségi kapitány:

"Kétszer láttam játszani a litván válogatottat az idén, először még februárban Cipruson Szlovákia ellen. Sikerült megszerezni a Románia-Litvánia mérkőzés videófelvételét is, a hét végén ezt fogjuk elemezni a játékosokkal. Úgy gondolom, a legutóbbi Nyíregyházán lejátszott mérkőzés óta erősödtek a litvánok. A csapatuk fele az orosz és lengyel bajnokságban, a másik fele pedig nyugat-európai klubokban szerepel. Várhatóan ötven-ötven százalékban fogunk támadni, és védekezni. Kötelező győzelmet ma már egyetlen csapat ellen sem lehet elvárni, de mindenképpen megpróbálunk támadni, hiszen a döntetlen nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz. A keretből Salamon Miklós fáradság miatt most kimaradt, a baloldali támadó szerepkörére pedig Nagy Tamást hívtam meg."

Gellei Imre, az utánpótlás csapat kapitánya szintén derülátó volt. A szakvezető már az olasz mérkőzéssel elégedett volt, amelyen "77 percig egyenrangú ellenfelei voltunk az Európa-bajnok olasz csapatnak". Mivel az első két találkozóra ötven százalékos teljesítmény volt a célkitűzés, így a litván mérkőzést feltétlenül meg kell nyernie a csapatnak. A csapatból sérülés miatt Bajzát Péter, Erős Gábor, Lőw Zsolt, Udvari Tamás pedig átigazolási botránya miatt fog hiányozni.

Illés Béla a válogatott karmestere arról beszélt, hogy kevés az információ az ellenfélről:

Keveset tudok a litvánokról, mert a legutóbbi 1-0-ás mérkőzésen nem játszottam. Jelenlegi csapatukat egyáltalán nem ismerem, a játékosokról sincs túl sok információm. Az összefoglalók alapján úgy gondolom, az olasz és a román válogatott szintjét nem érik el, a grúzokkal és velünk lehetnek egy szinten.

Sokan aggódtak, hogy milyen körülmények várják majd a magyar csapatot Kaunasban. Magyar Zoltán menedzser szerint Litvánia kulturált, jó állapotban lévő ország, a mieink a legjobb szállodában laknak majd. A stadionra sem lehet majd panasz, hiszen a pálya talaja megfelelő. Tehát a külső körülményekre semmit sem lehet majd fogni, minden adott a jó szerepléshez. A játékvezető a török Erdemir, míg az ellenőr a híres egykori játékvezető George Courney lesz. A TV közvetítésről még tárgyalnak.