Szilárda
-4 °C
3 °C

Pozitív a Leverkusen edzőjének drogtesztje

2000.10.21. 18:47
Pozitív eredményt hozott Christoph Daumnak, a Bayer Leverkusen labdarúgóedzőjének és a német válogatott leendő szövetségi kapitányának a drogtesztje. A Leverkusen menesztette a lebukott edzőt.
A szakembert néhány héttel ezelőtt Uli Hoeness, a Bayern München menedzsere kábítószer-fogyasztással vádolta meg, s felszólította, vesse alá magát egy doppingtesztnek. Daum - mondván, neki tiszta a lelkiismerete - elvégeztette a vizsgálatokat.

Az orvosok az edző hajmintáiból azonban kábítószer jelenlétét mutatták ki. Természetesen a Bayer Leverkusen vezetősége azonnali hatállyal menesztette a lebukott edzőt, helyére pedig Rudi Voellert, a válogatott kapitányát nevezte ki.

A Német Labdarúgó Szövetség szintén nem tart igényt az eddigi leverkuseni tréner szolgálataira, aki jövő júniusban vette volna át a német nemzeti tizenegy irányítását, éppen Voellertől.

Az eseményeknek még pikánsabb ízt ad, hogy időközben az Abendzeitung nevű újság beismerte, hogy alaptalanul, bizonyítékok nélkül állította azt, miszerint Daum kábítószer-élvező, azaz a súlyos szavak nem Uli Hoeness szájából hangzottak el.

Így Daum egy félreértés folytán, véletlenül bukott le, bár többek szerint az életben nincsenek véletlenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!