Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Sorsoltak a Magyar Kupában

2000.11.06. 13:53
A Népstadion Iharos termében elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa nyolcad döntőjének párosítását. A forduló rangadóján a bajnoki alapszakasz A - csoportjában győztes Lombard, a mögötte második helyezett Dunaferrt fogadja. A többi NB I- es csapat elkerülte egymást.
A Népstadion Iharos termében a mai hétfőn, több csapat érdekeltjei gyűltek össze, mint egy hete, mikor a tizenkét csapatos bajnoki rájátszás sorsolását bonyolították le. Ma tartották ugyanis a Magyar Kupa nyolcad döntőinek sorsolását. A tizenhat csapatból mégis csak nyolc volt az, amelyik múlt héten is itt lehetett, mert a legmagasabb osztályból, csak nyolc együttnes kvalifikálta magát.

A legjobb 16 mezőnye:
NB I - es: Debrecen, Dunaferr, Lombard, MTK, Újpest, Vasas, Videoton, Zalaegerszeg
NB I B - s: BKV Előre, BVSC, Haladás, Nyíregyháza, Siófok, Szolnok,
NB II - es: Balasagyarmat
NB III - as: Tápiószentmárton

Legelőször is azt tisztázták a jelenlevőkkel, hogy mind a tizenhat csapat, már nyert a főtámogató Dreher jóvoltából 500 000 forintot. Igaz ezt a pénzösszeget, csak a kupaküzdelmek után vehetik fel az érdekeltek. Akik viszont bejutnak a legjobb nyolc közé, már 750 000 forint nyereséget könyvelhetnek el. A Dreher a jótékonykodásért cserébe, mindössze mérkőzésenként 50 - 100 darab jegyre tart igényt.

A Népstadion Iharos termében gyűltek össze az érdekeltek
A sorsolás megkezdése előtt még közölték, hogy a két osztállyal alacsonyabban szereplő csapat, automatikusan pályaválasztó. Ha nincs meg ez az osztálykülönbség, akkor attól függ a hazai pálya előnye, hogy ki, hol játszott az előző fordulóban. Ezt a jelenlévők tudomásul vették, majd kezdődött az esemény érdemi része. A sorsolás lebonyolítása roppant egyszerűen zajlott, mert akinek a csapatát kihúzták az üveggömbből, utána ő húzhatott. A párosítás rangadója mindenki véleménye szerint, a Dunaferr tatabányai vendégszereplése lesz. Míg a Balasagyarmat és a BKV előljárói örültek, hogy elkerülték a nagyokat, és így egymás ellen küzdhetnek.

A sikeres sorsolás után közölték, hogy a mérkőzések egységes kezdési időpontja: 12 óra 30 perc. Csak még azt nem tudták megmondani, hogy idén, vagy már csak jövőre...

A legjobb 16 párosítása:
Tápiószentmárton - Debrecen
Szolnoki MÁV - Zalaegerszeg
Lombard - Dunaferr
Balasagyarmat - BKV Előre
Haladás - Vasas
Videoton - Nyíregyháza
Siófok - Újpest
MTK - BVSC

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!