Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

EB- döntőnek is beillő mérkőzések Európa-szerte

2000.11.15. 12:59
A legtöbb ország ezen a szerdán zárja le válogatottja idei szereplését. Van, akiknek sikert, van, akiknek csalódást okozott ez az év. A csapatok szeretnék jó eredménnyel zárni a szezont, mégpedig komoly ellenféllel szemben. A mérkőzések közül is kiemelkedik három meccs, bármelyik lehetett volna akár EB-döntő is az idei kontinensviadalon. Az Olaszország - Anglia mérkőzés legfontosabb szereplője számunkra, a játékvezetéstől ezen a meccsen búcsúzó, négyszer a világ legjobbjának választott Puhl Sándor.
A csúcsmeccsnek számító Olaszország - Anglia összecsapásnak nincs komoly tétje - mégis mindkét együttes számára fontos a találkozó. A Stadio delle Alpiban rendezendő mérkőzésen a házigazdáknál a legnagyobb problémát az okozza, hogy a csapat ,,esze", Totti nem szerepel sérülés miatt. Több olasz lap is úgy véli, itt a nagy lehetőség Alessandro Del Piero előtt, akit már többen kiköveteltek a válogatottból, és aki most igazán hazai pályán bizonyíthat. A két Inzaghi számára is fontos lehet a mérkőzés, ugyanis most játszhatnának először együtt csizmaország válogatottjában.
Az ellenfél, az angol tizenegy új szövetségi kapitánnyal és új csapatkapitánnyal vág neki az útnak. Az angolok egyszerűen csak az Eriksson előtti válogatottnak nevezik csapatukat. Mint tudott, jövő tavasztól a svéd szakember veszi át a háromoroszlános válogatott irányítását. Az angolok a generációváltás kellős közepén járnak, a régi rutinos játékosok közül - például - Ince, Seaman, Adams, Le Saux, Keown s a válogatottságot a nyáron lemondó Shearer már nincs a keretben. Többen pedig -Alan Smith, Wes Brown, Owen és Scholes- sérülés miatt nem lehetnek társaikkal.

A nap másik csúcstalálkozójának a Spanyolország - Hollandia összecsapás ígérkezik. Mindkét edző kísérletezésre szeretné szánni az összecsapást, ezért több újoncot is avatnak a csapatok. A két együttes számára csalódást hozó Európa-bajnokság után az edzők bíznak benne, hogy a fiatalok élnek a lehetőséggel, és ,,harapni" fognak. A meccs érdekessége, hogy Louis van Gaal, a holland válogatott szakvezetője mielőtt szövetségi kapitány lett, épp Barcelonában volt edző.

A Dánia - Németország találkozón ül először Rudi Völler úgy a német kispadon, hogy tudja, nem kell jövő nyáron átadni a helyét Christoph Daumnak. A németek nem a legerősebb összeállításukban lépnek pályára Koppenhágában, ugyanis Jeremies, Rehmer, Beinlich és Wosz is lemondta sérülés miatt a részvételt. Völler ennek ellenére bízik abban, hogy csapata győzelemmel zárja az évet.
A hazaiaknál az Eb után kinevezett szövetségi kapitány Morten Olsen legnagyobb problémáját az jelenti, hogy térdsérülés miatt nem állhat rendelkezésére a veterán kapus, Schmeichel. Olsen tudja, hogy a mérkőzés esélyesei a németek, de úgy gondolja, csak egy erős csapat ellen van értelme kiállítani egy új dán válogatottat. És egyébként is, a '92-es Eb-döntőn sem a dánok voltak az esélyesek. Az eredményt pedig mindenki ismeri...

A november 15-ei, szerdai barátságos mérkőzések programja:
17:00 Románia - Jugoszlávia
17:00 Görögország - Szlovákia
18:00 Macedónia - Magyarország
18:00 Lengyelország - Izland
18:30 Albánia - Málta
19:15 Dánia - Németország
19:15 Tunézia - Svájc
20:30 Írország - Finnország
20:30 Törökország - Franciaország
20:45 Olaszország - Anglia
21:00 Skócia - Ausztrália
21:30 Spanyolország - Hollandia
22:00 Portugália - Izrael

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!