Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-7 °C
0 °C

Glázer Róbert ideiglenes búcsúja kispadtól

2001.01.26. 22:15
Ideiglenesen búcsút int a kispadtól Glázer Róbert, a Zalaegerszeg NB-I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője. A tréner nem rendelkezik a legmagasabb osztályban való működéshez szükséges edzői papírokkal. Az MLSZ rendelkezései szerint ugyanis januártól csak azok az edzők irányíthatnak csapatot az első ligában, akik UEFA-B licenccel rendelkeznek.
Glázer nem rendelkezik a megkívánt dokumentummal, ezért a zalai futballklub vezetősége, úgy döntött, hogy amíg a szakvezető el nem végzi a tanfolyamot, nem lehet a gárda edzője, helyette Madár Gábor irányítja a felkészülését. A döntés hátteréről kérdeztük Tóth Gézát, a Zalaegerszegi Futball Klub ügyvezetőjét.

- Igaz a hír, mely szerint Glázer Róbert vezetőedző távozott az egyesülettől?

- Nem, csupán ideiglenesen szüneteltetjük a vezetőedzői beosztását. Mint ismert, a tréner nem rendelkezik az NB-I-es edzőséghez szükséges UEFA-B licenccel, ezért kénytelenek voltunk elmozdítani beosztásából.

- Mit jelent, az hogy ,,ideiglenesen szünetel", mikor ülhet vissza a kispadra?

- Amíg az edzői tanfolyamot eredményesen el nem végzi, addig nem irányíthatja a gárdát. A tanfolyam február közepén kezdődik, és várhatóan márciusban ér véget. Ha Glázer teljesíti a követelményeket, és megszerzi az oklevelet erről, akkor ismét ő lesz a Zalaegerszeg vezetőedzője.

- Nem gondoltak erre a problémára korábban, hiszen sok helyen megjelent a szabályozás?

- Nem, mert hivatalos leirat nem érkezett meg az egyesülethez!

- Milyen feladatot kap addig, egyáltalán marad az egyesületnél?

- Igen, marad, a junior csapat felkészítésében kap feladatot. Erre az időszakra természetesen csökkentett fizetésben részesül, és nem vehet részt a felnőtt csapat szakmai irányításában.

- Ki készíti fel a csapatot az átmeneti időszakra, hiszen téli felkészülés közepén járnak?

- Madár Gábor veszi át a futballisták felkészítését, aki régi zalai labdarúgó volt, és rendelkezik UEFA B-licenccel. A felkészülési terv az eredeti, tehát a Glázer által kidolgozott tervek szerint halad, de Madár Gábor felel a felkészítésért.

- Glázernek tehát nem lesz beleszólása a munkába?

- Hangsúlyozom, az új tréner vezeti az edzéseket, de Glázert nem zárhatjuk börtönbe, azzal beszél, akivel akar...

- Ezzel a megoldással nem az a céljuk, hogy megkerüljék az MLSZ előírásait?

- Nem, mi csak végrehajtjuk a szabályokat!  • Vennék
  • Hírek