Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Miriuta vezérletével szétzilálták a listavezetőt

2001.02.03. 21:46
Hatalmas meglepetés született a hétvégén a Bundesligában. A kieső helyen szerénykedő Cottbus fölényes győzelmet aratott a Schalke 04 ellen. Az Energie Cottbust a német sajtó "Ungarie" névvel illette, és kissé szkeptikusan értékelte bennmaradási reményeit a szezon elején. Erre a győzelemre sem fogadott senki, Vasile Miriuta azonban szenzációsan futballozott, elévülhetetlen érdemei vannak az éllovas 4-1-es legyőzésében. A vereség következtében a Bayern München átvette a vezetést a Bundesligában.
A Cottbus következetes csapat. Sebők Vili góljával legyőzték ősszel a Bayern Münchent, és most ugyanezt tették a Schalkéval is. Az biztos volt, hogy a magyar középhátvéd ezúttal nem lehet eredményes, mert nem kapott helyet a kezdőcsapatban, így a magyar színeket egyedül Vasile Miriuta képviselte, ő viszont nem is akárhogyan.

Nem is indulhatott volna jobban a mérkőzés számára. Az első támadást - ő indította el - szabálytalansággal akadályozta meg a Schalke védelme, és a labda mögé a román származású Laci állt, és nem hibázott. Oliver Reck némileg késve indult a piros labdáért - vékonyabb hóréteg borította a pályát -, és így azt már csak a hálóból szedhette ki.

Miriuta ezek után is lendületben maradt. Volt egy káprázatos lövése ballal, alig szállt el kapu felett a labda. Majd a második félidőben adott egy gólpasszt - pazarul szöktette Kobylanskit -, majd ismét veszélyeztetett, ezúttal is ballal lőtt - arasznyival a kapu fölé. A krónikához hozzátartozik, hogy kettő-egyes hazai előnynél a gelsenkircheni Böhme elveszítette önuralmát, és kiállították tettlegesség miatt. Ettől kezdve nem volt kérdéses a mérkőzés végkimenetele.

Óriási ünneplés volt a találkozó végén, ami teljes joggal ki is járt a csapatnak, hiszen a Cottbus alighanem története legfontosabb győzelmét aratta az első osztályban, a nemrégiben a magyar válogatottban is bemutatkozó Miriuta hathatós közreműködésével.

A német gólösszefoglalóban azt is kifejtette, hogy nem ez volt életének legszebb gólja, de hogy a leggyorsabb és az egyik legfontosabb, az valószínű. (Amúgy hetedik találata volt már ebben a szezonban) Amikor a kamera végigpásztázta az önfeledten ünneplő közönséget, előkerült a magyar zászló is. Ki tudja mikor volt erre példa utoljára rangos bajnokságban? Miriuta a németektől a mezőny legjobbja címet is kiérdemelte.

Dárdai Pál és Király Gábor sem zárt rossz szombatot, hiszen a Hertha otthonában felülmúlta a sereghajtó Bochumot(3-1). Király bravúrjaira is szüksége volt a berlinieknek a győzelemhez, és hogy megszilárdítsák helyüket az élmezőnyben a Bajnok Ligájára aspiráló csapatok között.  • Vennék
  • Hírek