Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Bajnokok Ligája: Folyt. köv.

2001.02.12. 15:20
Kedden és szerdán újból elkezdődnek a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapatának küzdelmei. Mindjárt két szuperrangadóval. Első nap a Real Madrid -Lazio, míg másnap a Valencia-Manchester United mérkőzéseket előzi meg a legnagyobb érdeklődés. Mindkét összecsapás beillene akár döntőnek is. Igaz, ehhez a párosításhoz valószínűleg a többi csapatnak is lesz egy-két szava.
A-csoport:

A csoport rangadójára Valenciába érkező angolokat minden bizonnyal nagy haraggal töltötte el Miguel Angel Angulo állítása, miszerint a két csapat az előző kiírásban ,,bundázott", csakhogy kiejtsék az olasz Fiorentinát. A Valencia játékosa bizonyítani természetesen nem tudta kijelentését. A MU játékosai ennek ellenére méltó bosszúra készülnek, le akarják győzni otthonában a spanyol bajnokság jelenlegi negyedik helyezettjét. A csoport másik találkozóján az eddig pont nélküli Sturm Graz, a görög Panathinaikosz ellen próbál meg javítani siralmas eredménylistáján. A két magyart (Korsós Györgyöt és Szabics Imrét) is soraiban tudó osztrákoknak csak győzelem esetén marad reális esélyük arra, hogy ténylegesen bele tudjanak szólni a továbbjutás kérdésébe.

S Z E R D A 20.45 órakor kezdődik
Valencia (spanyol)-Manchester United (angol)
Sturm Graz (osztrák)-Panathinaikosz (görög)

A csoport állása:
1. Manchester United 6 pont (5-1)
2. Valencia 4 (2-0)
3. Panathinaikosz 1 (1-3)
4. Sturm Graz 0 (0-4)

B-csoport:

A csoport rangadóján, a 2000-ben UEFA és Szuper Kupát nyerő Galatasaray azt a Deportivot fogadja. A Depor először nyert idegenben a PSG ellen, majd hazai pályán szenvedett vereséget a Milantól, ezzel megnehezítve saját dolgát. A párizsiakat a Galata is megverte, viszont a Milan elleni idegenbeli döntetlenjük méltán jogosítja fel őket, hogy komoly terveket szövögessenek a csoportban. A Milan-Paris SG összecsapásnak egyértelműen az olaszok az esélyesei, annak ellenére, hogy a hétvégén 2-0-ra kikaptak bajnokin a Vicenzától. A franciák vereség esetén, elméletileg el is búcsúzhatnak a további küzdelmektől.

S Z E R D A 20.45 órakor kezdődik
AC Milan (olasz)-Paris SG (francia)
Galatasaray (török)-Deportivo La Coruna (spanyol)

A csoport állása:
1. Galatasaray 4 pont (3-2)
2. AC Milan 4 (3-2)
3. Deportivo La Coruna 3 (3-2)
4. Paris SG 0 (1-4)

C-csoport:

Ez a quartett tűnik a legkiegyensúlyozottabbnak. Itt bárki megverhet bárkit. A Szpartak Moszkva például három góllal verte az Arsenalt, majd ugyanilyen arányban maradt alul, az előzetesen leggyengébbnek tartott Lyonnal szemben. Talán csak a Bayern München tűnik kicsit erősebbnek a másik három gárdánál, igaz, ők már a kiírás elején kijelentették: csak a BL-diadal az elfogadható. Az Arsenal viszont egy újabb vereséggel messze kerülhet még a továbbjutástól is, a komolyabb tervekről nem is beszélve.

K E D D 20.45 órakor kezdődik
Bayern München (német)-Szpartak Moszkva (orosz)
Olympique Lyon (francia)-Arsenal (angol)

A csoport állása:
1. Bayern München 4 pont (3-2)
2. Olympique Lyon 3 (3-1)
3. Szpartak Moszkva 3 (4-4)
4. Arsenal 1 (3-6)

D-csoport:

A legnehezebbnek tartott négyes. A címvédésre készülő Real Madrid és az olasz bajnok Lazio versenyfutásának várta mindenki ezt a csoportot. Erre két forduló után, a Lazio pont nélkül áll a csoport végén. Kikaptak idegenben az Anderlechttől, majd hazai pályán szenvedtek vereséget a Leedstől. Bár az edzőcsere (Eriksson helyett Dino Zoff) jót tett az olaszoknak, ha most kikapnak a királyi klubtól, elszállhatnak reményeik. A Leeds és az Anderlecht egyaránt kikapott a Realtól, de megverte a Laziot. Így aki most győzni tud, komoly lépést tehet a továbbjutásért vívott harcban.

K E D D 20.45 órakor kezdődik:
Real Madrid (spanyol)-Anderlecht (belga)
Lazio (olasz)-Leeds United (angol)

A csoport állása:
1. Real Madrid 6 pont (6-1)
2. Leeds United 3 (1-2)
3. Anderlecht 3 (2-4)
4. Lazio 0 (0-2)


  • Vennék
  • Bankszámla