Benedek
-5 °C
5 °C

Edzőváltás a Fiorentinánál

2001.02.27. 18:32
Hétfőn délután bejelentette lemondását Fatih Terim, a Fiorentina labdarúgócsapatának edzője. A klubtulajdonos Vittorio Cecchi Gori azonban már meg is találta a török szakember utódját: csütörtöktől Roberto Mancini irányítja a violákat.
"Amikor jól mentek a dolgok, már akkor is problémát jelentettem az elnöknek. Most pedig, hogy az utóbbi időben nem voltunk sikeresek, ez a helyzet csak fokozódott, még inkább teherré váltam Cecchi Gori számára. Sokat gondolkoztam, s rájöttem, hogy ezt a gondot csupán én oldhatom meg, mégpedig azzal, hogy lemondok. - nyilatkozta Terim. Szombaton egyébként a Brescia elleni döntetlen után az elnök úr bejött a csapat öltözőjébe és nekitámadt az egyik asszisztensemnek, de szerencsére a fizikai kontaktust sikerült elkerülnünk, így "csak" ideges hangnemű szóváltás alakult ki köztünk. Legfőképp ezt követően jutottam arra a döntésre, amit az imént bejelentettem. Mindemellett lemondok a hátralévő fizetésemről is, így a klub tud majd venni egy jó középpályást" - fejezte be ironikusan a távozó török edző, rávilágítva távozásának valós okára.

Fatih Terim
Terim menesztése már régóta a levegőben lógott - közismert volt a Cecchi Gori és közte lévő rossz viszony - ám a néhány héttel ezelőtti, Milan elleni kupa-elődöntőbeli siker után mindenki úgy gondolta, a sikeredző kihúzza legalább a szezon végéig. Nos, nem így lett, köszönhetően a médiamágnás klubelnök kibírhatatlan természetének.

Terimmel együtt - aki júliustól vagy a Milan vagy az Inter kispadjára ül le - távozik a klubtól az eddigi általános igazgató, Antognoni is, aki pedig több mint 30(!) éve állt a lilák szolgálatában.

Mindez alatt Vittorio Cecchi Gori azonban nem vesztegette az időt, s kora este máris megnevezte Fatih Terim utódját: csütörtöktől kezdve a Fiorentina edzéseit Roberto Mancini, a Sampdoria és a Lazio volt sztárjátékosa irányítja. Apró gond azonban, hogy Mancio nem rendelkezik a szükséges edzői papírokkal. Az elnök viszont erre is gondolt, hivatalosan ugyanis Luciano Chiarugit, a juniorcsapat mesterét fogják előléptetni szakvezetővé, de természetesen minden döntés Mancini kezében összpontosul majd.