Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Bosznia-Hercegovina - Magyarország 1-1 (1-1)

2001.02.28. 17:26
A magyar labdarúgó-válogatott Bosznia-Hercegovina ellen kezdte meg szereplését az új évezredben. Bicskei Bertalan együttese nem a legerősebb összeállításában lépett pályára, ennek ellenére mindenki bízott a győzelemben. Az első félidőben vezetést szerzett a magyar gárda, amit a hazaiak tíz perc múlva kiegyenlítettek.
Bicskei Bertalan együttese nem a legerősebb összeállításában lépett pályára. Többen sérülések, míg, mások gyenge formájuk miatt nem szerepelhettek. Király Gábor és Tököli Attila családi okok miatt kérte, hogy most tekintsen el a kapitány a szereplésüktől. Mindkét futballista felesége állapotos, és a szülés bármikor elindulhat.

Gyors vezetés, gyors válasz

A magyar csapat, a szokásos piros mez, fehér nadrág, zöld sportszárban, míg a hazaiak fehér mez és kék nadrág kombinációban kezdték a játékot. A mérkőzést macedón játékvezetői hármas vezette. A mieink az előre megadott összeállításban kezdtek.

Az első percek az "ismerkedéssel" teltek, a hazaiak aktívabbnak tűntek. A 11. percben az első jelentős magyar helyzet alakulhatott volna ki, de Fehér elönzősködte, és a kapu fölé lőtt. A 13. percben aztán jóvá tette hibáját. Egy előrevágott labdára indult, ezzel megzavarva a bosnyák kapust, aki "lepkézett". A labda így Horváth elé pattant, aki 8 méterről félfordulatból ballal az üres kapuba helyezett. 0-1. Három perc múlva Miriuta beadássa után ismét Horváth pörgetett, ezúttal mellé.

A 22. percben Tóth a saját tizenhatosa előtt kétszer is hibázott, és a másodikat góllal büntette a legismertebb bosnyák játékos Barbarez. 1-1 Ezután inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. A pálya már-már borzalmas talaja sem segítette elő a folyamatos játékot. A félidő végére egy jobb libalegelőre emlékeztetett a felázott játéktér. Kiegyenlített találkozón igazságos döntetlen a szünetben.

Meddő mezőnyjáték

A második játékrészre a bosnyákok kapust cseréltek, a mieink változatlan összeállításban folytatták a játékot. A vendéglátók nagy vehemenciával estek neki a magyar csapatnak, az első percekben két helyzetet is kihasználatlanul hagytak. A két gárda továbbra is a pálya közepén gyömöszölte egymást, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A pálya használhatatlanságával egyenes arányban nőttek a technikai hibák is. Izgalmat csupán az okozott, hogy az eső is kezdett esni.

Bicskei Bertalan cserékkel próbálta frissíteni csapatát és csatasorba küldte Lisztest, valamint Dombit is. A játékot csak Halmai 62. percben kapott sárgalapja színesítette. A hazaiak a játék ezen szakaszában sokkal többet birtokolták a labdát, de jelentős helyzetet nem tudtak kialakítani. Rengeteg apró szabálytalanság tarkította a játékot. A játékosok néha megállni sem tudtak a szinte használhatatlan pályán.

Egy igen gyenge mérkőzésen, rossz talajú pályán, unalmas 1-1-es döntetlent ért el a magyar válogatott. A látottak alapján folytatódhat tovább Bicskei Bertalan csapatkeresése...
Még csak három éve tart...

Bosznia-Hercegovina - Magyarország 1-1 (1-1)
Bosznia: Guso (Mujcinovic, 46.) - Music, Adzem, Papac, Hujdurovic - Rizvic, Akrapovic, Mujcin (Muharemovic, 65.), Hota (Duro, 75.)- Barbarez, (Joldic, 80.) Topic (Brkic, 62.).
Edző: Miso Drago Smajlovic.

Magyarország: Babos - Korsós Gy., Sebők, Juhár - Bodnár, Halmai, Miriuta, Tóth N., Hamar (Lisztes, 65.) - Horváth F., Fehér (Dombi, 73.).
Edző: Bicskei Bertalan.

Gól: Barbarez 22., ill. Horváth 13.
Sárgalap: Halmai 62.