Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Újpest: Megerőltetés nélkül

2001.03.10. 23:05
A Megyeri úti pályán világháborús körülmények közepette rendezték az elmúlt fordulóban súlyos vereséget szenvedett csapatok találkozóját. Ugyanis a kapuk mögött több méternyi földhalmok voltak, melyek már a pálya és környéke felújítását szolgálják. (Az újpesti pályára rá is fér egy kis rekonstrukció.)
A mérkőzés első negyvenöt perce alatt nyugodtan lehetett volna homokvár- szépségversenyt rendezni a földbuckákon, biztos izgalmasabb lett volna, mint maga a meccs. Ugyan volt két lesgól (egy ide-egy oda) de a kapuk nem forogtak veszélyben. Aztán a félidő utolsó minutumában Orescsuk ügyesen fordult le védőjéről és megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A gól talán még őt is meglepte. A második játékrészben aztán már nem ismert kegyelmet az UTE. Magát meg nem erőltetve, tízperc alatt szerzett még két gólt és simán nyert. Mindkét találat szépségdíjas volt. Akárcsak Urbán kihagyott tizenegyese, amit a labdaszedők jó tízperces küzdelem után tudtak lehozni a földtúrásokról. A Debrecen pedig, ha így folytatja, megvan az egyik kieső...

15. perc: Dvéri végzett el szabadrúgást a 16-os oldalvonala mellõl, élesen a kapu elé csavart és a labda a meglepett Téglási mellett a bal sarokban kötött ki. A lilák már ünnepelek, amikor Bukovics játékvezetõ - valószínûsíthetõen lökés miatt - kifelé ítélt szabadrúgást.

36. perc: Korolovszky nagyszerû cselekkel játszotta magát tisztára, 13 m-rõl kapura lõtt, a labda már túljutott a vetõdõ Téglásin, ám a kapus utána ugrott, és a gólvonalon megkaparintotta azt a berobbanó Herczeg elõl.

45. perc: Tamási a 16-osról tovább perdítette a labdát, Orescsuk lefordult védõjérõl, majd 7 m-rõl jobbal a bal felsõ sarokba bombázott (1-0).

50. perc: Korolovszky szerzett labdát a debreceni térfél közepén, két cselt követõen 18 m-rõl jobbal a bal felsõ sarokba lõtt (2-0).

60. perc: Dvéri átadásával Terjék ugrott ki, lefutotta védõjét, majd ballal 8 m-rõl kissé kisodródva a hosszú sarokba gurított (3-0).

72. perc: Terjéket Turján buktatta, a megítélt 11-est Urbán toronymagasan a kapu fölé bombázta.

Jegyzőkönyv
Újpest FC - Debreceni VSC 3-0 (1-0)
Újpest: Bíró I. - Medgyesi, Urbán (Pest. K., 86.), Tamási - Kőhalmi, Korolovszky (Tokody, 68.), Szélesi, Dvéri, Lőw - Herczeg, Orescsuk (Terjék, 53.)
Debrecen: Téglási - Frida, Vadicska, Turján, Szatmári - Bernáth, Szabó II. Zs., Siklósi, Radojicic - Kerekes, Bajzát (Schmidt, 68.)
Sárgalap: Turján (6.), Bernáth (23.), Szélesi (26.), Urbán (83.)
Gólszerzők: Orescsuk (44.), Korolovszky (50.), Terjék (60.)