Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Pandiani és Tristán kiütötte a Numanciát

2001.03.11. 01:26
Fölényes győzelmet aratott a Deportivo a Numanciával szemben a spanyol bajnokság 26. fordulójában, míg a Valencia csak kínkeservesen tudta begyűjteni a három pontot az Osasuna ellen. Franciaországban a kupa nyolcaddöntőit rendezték. Kovács Zoltán csapata - a Chateauroux nem jutott a legjobb nyolc közé, de ugyancsak búcsúzni kényszerült az első ligás Lyon, melyet egy kiscsapat vert ki büntetőkkel.
Három összecsapás jutott a spanyol bajnokság szombati játéknapjára. A tavalyi bajnok Deportivo a kiesés ellen küzdő Numanciát fogadta. A vendégek egy félidőn keresztül hősiesen küzdöttek, ám a második játékrészben egyértelművé vált, hogy melyik csapat a jobb. A tabella második fokán álló hazaiak Walter Pandiani 49. percben szerzett találatával jutottak előnyhöz.

Szűk tíz perc elteltével, egy perc leforgása alat kétszer is megrezdült a Nunez hálója. Előbb Diego Tristán köszönt be, majd Pandiani másodjára is eredményes volt. A 63. percben Jaume Favaro révén szépített a Numancia, ám a felzárkózásra nem volt esélyük, sőt az utolsó pillanatban Tristán is duplázott, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

Kínkeserves Valencia győzelem

A Depor üldözője, a Valencia csak nagy nehezen tudott felülkerekedni az utolsó előtti helyen szerénykedőn Osasunán. A hazaiak végigtámadták a mérkőzést, de a hősiesen védekező vendégek hálóját csak a 79. percben tudták bevenni, Kily Gonzáleznek köszönhetően. A játéknap harmadik találkozója az Athletic Bilbao-Villareal összecsapás volt, mely Urzaiz, illetve Palermo góljaival 1-1-es döntetlenre végződött.

Primera Division, 26. forduló
Deportivo-Numancia 4-1 (0-0)
Gólszerzők: Pandiani a 49. és a 60. perc, Tristan az 58. és a 90., illetve Jaume a 63. percben.
Valencia-Osasuna 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kily Gonzalez a 79. percben.
Athletic Bilbao-Villareal 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Urzaiz a 81., illetve Palermo a 20. perben.

Pontosztozkodás Bergamóban

Mindössze két mérkőzést rendeztek Olaszországban szombaton. Az Atalanta a Milánt fogadta, míg a Vicenza a Napolit. Bergamóban a vendégek egy számukra szerencsés, ám a hazaiak nézőpontjából meglehetősen peches góllal jutottak előnyhöz. Történt ugyanis, hogy a 25. percben egy kapu felé tartó labdát Stefano Lorenzi olyan szerencsétlenül csúsztatta meg, hogy az saját hálójában landolt. Öngól.

A szünet után mindent megpróbált az egyenlítés érdekében az Atalanta, s a próbálkozásokat siker koronázta, a csereként beállt Maurizio Ganz egy szöglet után ollózva egyenlített ki. A két együttes így a novemberi, milánói 3-3 után ismét megosztozkodott a pontokon.

Serie A, 22. forduló
Atalanta-Milan 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Ganz a 63., illetve Lorenzo (öngól) a 25. percben.
Vicenza-Napoli 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Toni az 56., Firmani a 90. percben.

Kiestek Kovács Zoltánék

Franciaországban ezúttal bajnoki fordulót nem rendeztek, mert a kupa nyolcaddöntőit bonyolították le. Elbúcsúzott a küzdelmektől Kovács Zoltán csapata, a másodosztályú Chateauroux. A francia kupában, illetve ligakupában több élvonalbeli együttest is búcsúztató klub ezúttal egy gyengébb alakulattal szemben maradt alul. A harmadik liga élén álló Grenoble 2-0 arányban diadalmaskodott idegenben, s jutott ezzel a legjobb nyolc közé.

Meglepetés, hogy búcsúra kényszerült a Lyon is, alacsonyabb osztályú ellenfele tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást. Szintén nem jutott a nyolc közé a Bastia, miután 1-0-ra kikapott a harmadik ligás Reims otthonában.

Francia Kupa, nyolcaddöntő
Carcassone-Nantes 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Vahirua a 28., Ahamada a 33., Ziani a 85. percben.
Troyes-Wasquehal 1-0 (1-0)
Gólszerző: Saifi a 37. percben.
Vannes-Auxerre 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Lamoureux a 88., illetve Cisse a 35., Guivarch a 85. percben.
Fontenay-Lyon 2-2 (0-0, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel a Fontenay jutott tovább.
Gólszerzők: Lion a 60., Tagro a 112., illetve Govou a 86., Delmette a 96. percben.
Chateauroux-Grenoble 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Debrosse a 20., Tambay a 60. percben.
Amiens-Le Mans 0-0 - tizenegyesekkel az Amiens jutott tovább.
Reims-Bastia 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ducourtioux a 44. percben.
Valence-Strasbourg 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Remy a 10., Luyindula az 56. percben.


  • Vennék
  • Hírek