16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Fordulatos mérkőzés után, tovább tart a Fradi menetelése

2001.03.11. 16:02
Vasárnap délután igazi labdarúgó időben fogadta a Sopron a Ferencváros együttesét. A vendégek nem voltak éppen udvariasak, mert már az első percben megszerezték a vezetést. A hazaiak még a szünet előtt egyenlítettek, ezzel megszakítva Szűcs kapus góltalansági rekordját. A szünet után a vezetést is megszerezte a Sopron, de a Fradi nagyobb rutinjának köszönhetően a maga javára fordította a találkozót.
Mire az edzők és a cserék leültek a kispadra, már vezetett a Fradi. Talán még a soproni védők se vették észre, hogy már tart a meccs, amikor Horváth bólintott a hazai kapuba. Ezt követően a Reszeli-legénység több veszélyes támadást is vezetett, de Szűcs kapus parádésan védte előbb Salagean, majd Nagy Tamás lövését. A vendégek erre két szép lövéssel válaszoltak. Gera lövését a kapufa, Pinte próbálkozását pedig Borsi védte bravúrral.

A kölcsönös próbálkozások után a 41. percben teljesen kijátszották a Fradi védelmét és Nagy passzát Sira helyezte nyolc méterről az akkor már üres kapuba. Ezzel a góllal megszakadt Szűcs Lajos parádés sorozata, és 603 perc után kapott gólt bajnokin! A szünet után mindkét gárda nyíltan támadott, de a játék igencsak hullámzó volt. A 60. percben megszerezte a vezetést a Sopron. Nagy Tamás egy szép testcsel után helyezett a bal alsó sarokba. A vendégek ezután mindent egy lapra téve támadtak, és ennek eredményeként előbb Pinte remek passza után Gera, majd pedig egy kapu előtti kavarodás után Hrutka lőtt a kapuba. A hátralévő időben a Sopron mindent megpróbált, de nem tudták feltörni a Fradi védelmét. Győzelmével a Ferencváros megőrizte vezető helyét a tabellán.

1.p.: Vén sarokrúgását követően Hrutka a felső lécre fejelt, a visszapattanót Horváth fejjel a hálóba küldte. (0-1)

3. p.: Salagean ugratta ki Sirát, aki egyedül vezethette a labdát Szűcsre, majd lőtt, ám a vendégkapus óriási bravúrral hárított.

11. p.: Nagy Tamás kapott jó indítást a baloldalon, egy az egyben kapura tört, majd a kapujából kitűnő ütemben kirobbanó Szűcsbe bombázott.

16. p.: Gera cselezgetett 18 méterre a kaputól, majd ballal kapura lőtt, Borsi pedig csak nézte, ahogy a labda a kapufa tövén csattan.

24. p.: Pinte 20 méterről próbálkozott, Borsi szép mozdulattal tornázta ki a labdát a léc alól.

25. p.: Preisinger egyedül tört kapura, de a visszafutó Hrutka jó ütemben becsúszva szerelte.

38. p.: A szlovák Prazenica páros lábbal szállt bele Gerába, mindketten megúszták: Gerának nem lett semmi baja, Prazenica pedig csak sárgát kapott.

42. p.: Egyenlített a Sopron. Nagy Tamás kapott remek labdát a baloldalon, keresztbegurított a kapu előtt, a másik oldalról érkező Sira pedig a hálóba belsőzött - megtört Szűcs Lajos góltalansági sorozata. (1-1)

50. p.: Balog rosszul kezelte le a labdát, ami így Nagy Tamás elé került, a szélső középre indult, de Szűcs szerelte, mielőtt lőhetett volna.

60. p.: Preisinger passzolt remekül Nagy Tamáshoz, aki egy testcsellel "elküldte" Dragónert és Balogot, majd a bal alsó sarokba lőtt. (2-1)

73. p.: Tóth Mihály kapott labdát Pintétől a tizenhatos vonalánál, visszatolta Pintének, aki kipasszolta balra Gerához, a fiatal csatár pedig a jobb alsó sarokba lőtt. (2-2)

81. p.: Ferencvárosi szabadrúgás után óriási kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, Lipcsei lövése után, végül Hrutka az üresen tátongó kapuba lőtt. (2-3)

Jegyzőkönyv
Matáv Comaq Sopron - FTC 2-3 (1-1)
Sopron, 8000 nézõ, vezette: Kassai
Sopron: Borsi - Varga, Szabados, Prazenica, Tóth M. - Horváth R., Somogyi, Salagean (Bausz, 87.) - Sira (Tüske, 80.), Nagy T. - Preisinger
FTC: Szûcs L. - Dragóner - Hrutka, Balog - Pinte, Csiszár, Vén (Lipcsei, 46.), Keller - Gera, Tóth M. - Horváth P. (Fülöp, 28., Gyepes, 72.)
Gólszerzõk: Sira (42.), Nagy T. (60.) illetve Horváth P. (1.), Gera (73.), Hrutka (83.)
Sárgalap: Prazenica (37.), Salagean (43.), illetve Fülöp (54.), Tóth M. (76.), Dragóner (80.)


  • Tippek
  • Hírek