Béla
12 °C
27 °C

Oda a Fradi veretlensége

2001.03.17. 19:29
Megszakadt a Ferencváros veretlenségi sorozata a rájátszásban. A Kispest megérdemelten vitte el a három pontot az Üllői útról, a roppant enerváltan játszó hazaiak ellenében. Az első negyedóra végén Gera révén még a Fradi vezetett, de még az első játékrészben a maga javára fordította a meccset a Kispest. A második félidőben nyomott a Fradi, de komoly gólszerzési lehetőség nélkül.
Hiányzott Horváth Péter. A Ferencvárosban sérülés miatt nem játszhatott a bajnokság eddigi legeredményesebb Fradi játékosa, Horváth Péter. Ez meg is látszott a hazaiak támadójátékán. Az első húsz perccel még nem volt baj, fölényben játszottak Hrutkáék és Gera góljával vezettek is. Ám a Kispest nem omlott öszze, hanem öt percen belül egyenlítettek. Negyedóra múlva pedig a vezetést is megszerezték, Pintér távoli lövése révén. A gólhoz nagyon kellett Szűcs Lajos, a Fradi kapusa is, akinek szó szerint a kezei között pattant be a labda.

A második félidőben támadott a Csank legénység, de nem tudtak komoly gólhelyzetet teremteni Nota kapuja előtt. A vendégek jól védekeztek és lezárták a területet a széleken. A zöld-fehérek próbálkozásai erőtlenek voltak, ha pedig eljutottak a vendégkapuig, elfogyott a tudomány. Lipcsei, Gera és Tóth Mihály is nagy helyzetben hibázott. Szóval hiányzott Horváth Péter...

A Ferencváros utoljára az alapszakasz 14. fordulójában, október 29-én kapott ki a Lombardtól Tatabányán.

10. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros a Kispest kapujától 28 méterre. Hrutka jobb lábas lövését Nota szép mozdulattal védte.

18. perc: Alex M. Arruda a kispesti térfél közepéről ugratta ki Gerát, aki lerázta magáról Plókait, majd 13 m-ről a vetődő Nota mellett a kapu közepébe gurított (1-0).

24. perc: Füzi K. átadására Németh és Kovács B. rajtolt, a labda egy ferencvárosi védőről Kovács B. elé pattant, aki higgadtan kicselezte Hrutkát és 14 m-ről a jobb sarokba lőtt (1-1).

39. perc: Faragó tört ki a ferencvárosi védők között, lövése kijött Szűcsről, majd Pintér ismételt 22 m-ről és a földön megpattanó labda Szűcs hóna alatt a jobb sarokba vánszorgott (1-2).

49. perc: Tóth lépett ki a Honvéd védők között, de a 15 méterről leadott lővését Nota bravúrral hárította.

87. perc: Tóth M jobboldali beadása után Lipcsei 7 méterről, tiszta helyzetből Nota kezébe fejelte a labdát.

jegyzőkönyv
Ferencváros - Kispest -Honvéd 1-2 (1-2)
Ferencváros: Szűcs L. - Hrutka (Lipcsei, 61.), Dragóner, Balog - Pinte, Csiszár, Gera, Vén (Schultz, 75.), Keller - Tóth M., Alex M. Arruda (Gyepes, a szünetben)
Kispest-Honvéd: Nota - Plókai, Lőrinc, Téger, Szekeres - Füzi K., Pintér, Szabó T., Németh - Faragó (Sasu, 81.), Kovács B.
Sárgalap: Keller (32.), Dragóner (78.), illetve Faragó (21.), Téger (40.), Lőrinc (72.), Pintér (78.)
Gólszerzők: Gera (18.), illetve Kovács B. (24.), Pintér (39.)