Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Emberhátrányból is egyenlített a Vasas

2001.03.17. 16:43
Az összecsapás előtt mindenki úgy gondolta, hogy sima mérkőzés lesz a Vasas és a rájátszásban még nyeretlen Sopron között. Ám nem így lett. A Vasas, a mérkőzés elején hamar hátrányba, majd nem sokkal később emberhátrányba került. A vendégek azonban nem tudtak élni a lehetőséggel. A hazaiak emberhátrányban egyenlítettek, sőt hétperccel a meccs vége előtt a győzelmet is megszerezhették volna.
A kezdeti tapogatózás helyett, a vendég soproniak már a 6. percben vezetést szereztek. Egy vaktában előrevágott labdával, Szabados ment el az elmélázó angyalföldi védők mellett, majd a kapust is becsapva a hálóba helyezett. Kövesfalvit ez annyira felbosszantotta, hogy mérgében, a 28. percben egy kivetődése nyomán ki is állították, ugyanis jóval a tizenhatoson kívül ért kézzel a labdához. A hazaiak az első negyvenöt percben nem is tudtak komoly helyzetet kialakítani, az amúgy jól védő Horváth kapuja előtt.

A második félidőben aztán mindent egy lapra téve támadott a tegnap 90. születésnapját ünneplő Vasas. A nagy akarásnak végül a 69. percben gól lett a jutalma. Egy szép akció végén, Zsolnai adott be, Tiber átlépte a labdát -ezzel megzavarva a soproni védelmet- és Szili lőtt a vendéghálóba. Tiber lábában volt a meccslabda, de a vége előtt hétperccel hatalmas ziccerben hibázott.

5. perc: Preisinger a Vasas térfelének közepéről ugratta ki az elõretörő Szabadost, aki a kifutó Kövesfalvi felett a kapuba emelt (0-1).

29. perc: Somogyi indította Nagy Tamást, a kapuratörõ csatár el ől a 16-oson kívülre futó Kövesfalvi kézzel sodorta el a labdát. A játékvezetõ azonnal kiállította a Vasas kapusát. A 10 fõre fogyatkozó hazai együttesben Herczeg helyett Hajdu lépett pályára.

A 24 m-es szabadrúgást Tóth M. alig csavarta a léc fölé.

69. perc: Zsolnay jobboldali beadását Tiber ügyesen átlépte, s az érkező Szili 12 m-ről a kapuba lőtt (1-1).

82. perc: Simek az alapvonal közeléből visszagurított, Tiber 7 m-es lövését Horváth óriási bravúrral védte.

89. perc: Komódi 14 m-rõl alig lőtt a kapu mellé.

Jegyzőkönyv
Vasas: Kövesfalvi - Mónos, Herczeg (Hajdu, 29.), Juhár, Aranyos - Simek, Szili, Zováth, Tóth N. - Kabát (Zsolnai, 46., László, 83.), Tiber.
Sopron: Horváth T. - Varga, Szabados, Prazenica - Horváth R., Tóth M. (Vincze G., 63.), Somogyi, Salagean - Szõke, Preisinger (Tüske, 75.), Nagy T. (Takács, 83.)
Sárgalap: Prazenica (70.), Takács L. (86.), Tüske (88.), Vincze G. (92.)
Kiállítva: Kövesfalvi (28.)
Gólszerzők: Szilli (69.), illetve Szabados (5.)