Vastaps Debrecenben

2001.03.18. 20:44
Ismételten beigazolódott a futball nagy törvénye, mely szerint az edzőváltáson átesett csapatok átmenetileg feltámadnak hamvaikból. Ugyanez történt Debdecenben is, ahol a menesztett Komjáti András helyére lépő Pajkos János valósággal csodát tett az eddig gyengélkedő gárdával. A DVSC ezen az estén minden tekintetben felülmúlta a szemmel láthatóan dekoncentrált Dunaújvárost. A hazaiak közül a két gólt szerző Bajzát János dicsérhető, bár teljesítményének értékéből sokat levon, hogy a meccs végén kiállították.
Jegyzőkönyv
Debreceni VSC-Dunaferr 2-0 (2-0)
Debrecen, 3000 néző, V.:Szabó Zs.

DVSC: Fekete - Bernáth, Vadicska, Frida,- Szatmári, Szabó II. (Paróczai 84.), Ulveczki, Radojicsics, Siklósi (Schmidt 71.)- Bajzát, Kerekes (Müller 81.)

Dunaferr: Rabóczki - Bagoly, Salamon (Pomper 71.), Éger, Kiss Gy. - Zavadszky, Jäkl, Rósa H., Penksa (Lengyel, a szünetben) - Nicsenko (Orosz, a szünetben), Tököli.

Gólszerzők: Bajzát (29. és 40.)
Piroslap: Bajzát (79.)
Sárgalap: Bajzát (33. és 79.), Vadicska (71.), Paróczai (91.), Jäkl (27.), Rósa H. (81.)

Finoman szólva is rossz előjelekkel készülődött a házigazda debreceni csapat a Dunaferr elleni bajnoki mérkőzésre. A mérsékelt szereplés miatt távozott a csapat vezetőedzője, Komjáti András, helyére ideiglenes jelleggel az ifjúsági gárda trénerét, Pajkos Jánost nevezték ki a vezetők. A hajdúságiaknak létfontosságú három pontért léptek pályára, hiszen hazai vereségük esetén alaposan leszakadnak a bennmaradásért vívott versenyben. A vendégeknek is győzniük kellett volna, mert különben visszasüllyednek a középmezőnybe.

Az új hazai tréner meglepő húzásra szánta el magát, feladta az eddigi négy hátvédes játékot, és mindössze három védővel küldte harcba együttesét. A taktika nagyszerűen bevált, a házigazdák végig magabiztosan, támadó szellemben futballoztak.

5. perc: Tököli tört be a tizenhatoson belülre, majd a kivetődő fekete kezén átesett. Szabó Zsolt játékvezető, helyesen, továbbot intett.

24.perc: A Dunaferr vezetett akciót, Rósa- Tököli- Rósa volt a labda útja, az utóbbi Nicsenkot hozta játékba, aki középről, tizenkét méterről rosszul találta el a labdát, így kimaradt a hatalmas lehetőség.

26.perc: Bajzát futott el a szélen, jól adott középre, de a teljesen üresen álló Kerekes Zsombor hat méterről az "égbe fejelt".

29. perc: Bajzát játszott Siklósihoz, a debreceni középpályás az alapvonalig vezette a labdát, majd erősen középre lőtt, a jókor érkező Bajzát Péter közelről a hálóba perdített (1-0).

39. perc: Tököli fordult le jól a DVSC-hátvédekről, középre adását azonban Zavadszky tizenegy méterről gyengén találta el.

40. perc: Amíg a Dunaferr kihagyta a nagy helyzeteket, addig a Debrecen növelte előnyét. A remekül játszó Bajzát Péter lefutotta a késlekedő Salamont, és hat méterről a kivetődő Rabóczki felett a hálóba lőtt (2-0).

72. perc: Pomper vállalkozott lövésre a hazai kaputól huszonnyolc méterre, középre tartó lövését Fekete magabiztosan hárította.

75. perc: Bajzát iramodott meg ismét a jobb szélen, jól csavart középre, az érkező Kerekes ,,ajtó-ablak" helyzetben alig fejelt mellé.

80. perc: Bajzát szabálytalankodott Égerrel szemben, és miután a debreceni támadónak már volt egy sárgalapja, a játékvezető kiállította.

88. perc: Zavadszky beadását Rósa lőtte kapura, de Fekete bravúrral hárított.  • Hírek
  • Hírek