Sára, Márió
2 °C
6 °C

Budapesten a litván válogatott

2001.03.22. 17:28
Csütörtökön kora délután Budapestre érkezett a litván labdarúgó-válogatott. A vendégek repülőgépe egyórás késéssel szállt le a Ferihegyi repülőtéren. A balti ország küldöttsége a Novotel szállóban lakik, és még két edzést tart a mérkőzésig. Benjaminas Zelkevicius, szövetségi kapitány nyilatkozatában elmondta, hogy számukra az eredmény másodlagos, fő céljuk olyan gárda kialakítása, amely néhány év múlva európai élcsapat lehet.
A szombati esti Magyarország-Litvánia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésre érkező litván válogatott küldöttségét szállító repülőgép csütörtök kora délután landolt a Ferihegyi repülőtéren, a megadott időponthoz képest egyórás késéssel. További késedelmet okozott, hogy a csapat egyik csomagjára újabb egy órát kellett várniuk a vendégeknek. A litvánok a Novotel Szállóban laknak, és különösebben az sem zavarta őket, hogy a szállóban megérkezésükkor éppen a tűzjelzőkészülék próbaüzemét végezték.

Bicskei Bertalan
Litvániát meg kell verni!
A vendégcsapat a mérkőzés kezdetéig két edzést tart, pénteken már a mérkőzés helyszínén, a Népstadionban, tizennyolc órától. Bicskei Bertalan együttese szintén két tréninggel készül a szombat esti összecsapásra, amelynek helyszíne a Népstadion, időpontja pedig csütörtökön és pénteken is egyaránt tizenhét óra. A találkozó szombaton húsz órakor kezdődik, a játékvezető az ukrán Vaszil Melnyicsuk lesz.

A magyarok az esélyesek

A litván válogatott szövetségi kapitánya, Benjaminas Zelkevicius az MTI-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a magyar válogatott a szombati világbajnoki selejtező esélyese:

- A magyar csapatot nagyon jó játékosok alkotják, Sebők Vilmost és Vasile Miriutát többször láttam a Bundesliga-összefoglalókban. Számomra az eredmény másodlagos, a szövetség hosszú távú szerződést kötött velem, és az a feladatom, hogy egy olyan együttest alakítsak ki, amely 5-6 év múlva meghatározó szerepet játszik az európai futballban.

Olyan fiatalokat hívtam a keretbe, akiknek még komoly esélyük van arra, hogy európai vezető klubokhoz szerződjenek. Az első perctől az utolsóig fogunk küzdeni, és ha minden futballistám kihozza magából a maximumot, akkor mindenképpen elégedett leszek velük még egy súlyosabb vereség esetén is. Bízom benne, hogy ezúttal nem kapunk hat gólt.